Суспільство (відео)

Підтримка захисників та заборона московського патріархату: відбулася сесія Чернігівської міськради (Відео)

24-та позачергова сесія Чернігівської міської ради традиційно почалася з вшанування хвилиною мовчання всіх загиблих від російської агресії. Орденами за мужність посмертно були відзначені чернігівські воїни, які героїчно віддали своє життя у битві за свободу та незалежність України під час повномасштабного вторгнення російських окупантів. Нагороди були вручені родинам захисників. Також багато питань стосувалися саме підтримки військових, зокрема була ухвалена програма шефської допомоги військовим частинам, які розташовані на території Чернігова, а також програма одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих Захисників і Захисниць України на наступний рік. Утім, останнє питання викликало дискусію, адже ця категорія передбачала лиш тих, хто загинув у період після 24 лютого 2022 року.

Також депутати Чернігівської міської ради прийняли звернення до Президента, Верховної Ради, Кабміну та Конституційного суду щодо заборони в Україні діяльності московського патріархату.

Нагадаємо, що СБУ з минулого тижня проводить обшуки на об’єктах УПЦ Московського патріархату. 22 листопада обшукували Києво-Печерську Лавру: там знайшли проросійську літературу та виявили «сумнівних» громадян росії. 25 листопада відбулися обшуки в єпархіальному управлінні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. Правоохоронці виявили, зокрема, агітаційну російську літературу.

Також депутати розглянули низку питань із міжнародної співпраці та бюджетування. Про це розкажемо в наступному сюжеті. 

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button