Суспільство (відео)

Зупинки поза законом і сварка за житло: ранкові баталії наради в мерії (Відео)

Сьогодні Чернігів перебуває на межі зарплатного колапсу. Та затримки виплат зачеплять лише комунальників. Про це розповів мер під час ранкової наради в муніципалітеті. А причиною цього він назвав борги чернігівців.

«У нас заборгованості немає ще щодо працівників ЖЕКів? Ну, ми на межі. Якщо в нас зростатиме заборгованість, то ще до всього того в нас додасться щастя, що ми не зможемо виплатити заробітні плати своїм працівникам», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

До того ж на нараді вкотре зазначили, що Чернігів має розрахуватися з боргами перед НАК «Нафтогаз» до 1 вересня. Але через злісних неплатників місто не встигне цього зробити. Тому мер запропонував впровадити єдину базу боржників. Та знову заговорив про виховання недобросовісних містян їхніми сусідами.

«Нам треба звертатися до людей, щоб вони, згідно з переліком неплатників, своїх співмешканців, у тих випадках, де це можна, щоб вони працювали, переконували людей-неплатників, що вони не розумніші за тих, хто платить, а відповідно, ті, хто платить, не дурніші за неплатників», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також обговорили питання встановлення зупинок на вузьких тротуарах. Мер розповів, що бачив, як у Лондоні встановлюють такі споруди задньою стінкою до проїжджої частини. Але головний комунальник міста Ярослав Куц зазначив, що поліція не дає дозволу на це.

«Зупинка має бути за 2 м від бордюрного каменю. А якою стороною, там не зазначається, тобто 2 м і все», — начальник управління ЖКГ ЧМР Ярослав Куц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові створять єдину базу боржників

«Треба щось таке зробити, щоб воно не могло бути сприйнято за законом як зупинка, і на це не діяло таке правило. – Ми погоджуємо зупинковий комплекс. – А якщо там буде дах, ну тобто спрощена ця зупинка буде, і вона не буде трактуватися як зупинка? – А як вона буде трактуватися? Навіс? – Навіс!», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Не обійшлося цього разу і без сварки. Річ у тім, що кілька квартир у будинку по вулиці Красносільська, 79 перебувають на балансі міської ради. Але свого часу їх надали в користування чернігівським родинам, які тепер не сплачують за послуги. Тому до міської ради звернулася голова ОСББ «Добробут 79». Але головний комунальник міста не слухав її аргументів і всіляко відхрещувався від цих квартир.

— 16 300 грн боргу. – Покажіть свідоцтво на право власності на ці квартири. Тому не вигадуйте. Тому залишайтеся. Я вам усе поясню. – Не треба мені нічого пояснювати. Мені потрібна конструктивна розмова.

Розбирати це питання вирішили вже поза межами наради. До того ж на міській планірці комунальники попросили придбати нову техніку, а «Муніципальна варта» уже традиційно продемонструвала плоди своєї роботи у дворах міста.

Ще статті по темі

Back to top button