Суспільство (відео)

Кладовище «Яцево» розділять: мусульмани просять поважати їхні традиції (Відео)

Заступник голови Чернігівської обласної адміністрації Наталія Романова зібрала представників найбільших в області національно-культурних товариств. Тема – обговорити співпрацю для спільного розвитку регіону.

«Основою успіху України є наша єдність. Зокрема в умовах, коли ми, на жаль, маємо війну. Нам дуже важливо мати єдність усередині», — Наталія Романова, заступник голови Чернігівської ОДА.

Будувати сильну державу, де будуть повага та розуміння до потреб кожної з національностей, за словами чиновниці, – лише це сьогодні є запорукою нової України, котра вже зараз робить історичні кроки для самовизначення.

«Ми з вами переживаємо непростий історичний час. Ви є свідками такої епохальної події, як надання Україні Томосу. Створення Української православної церкви – це тепер наша історія», — Наталія Романова, заступник голови Чернігівської ОДА.

Усі присутні були одностайні в ідентифікації себе як українського народу.

«Ви знаєте, мені не подобається визначення «національні меншини», більше підходить українці білоруського походження, українці єврейського чи вірменського походження. Тому що ми – один народ», — Семен Бельман, голова Чернігівського обласного об’єднання єврейських общин та організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вперше відбудеться свято національних меншин «Новруз Байрам»

Представники національних товариств розповідали про виконану роботу та ділились проблемами і потребами. Так, представники мусульманської громади попросили посприяти у створенні для них окремої ділянки на кладовищі.

«Хотілося б, щоб нам виділили, точніше відділили частину землі на «Яцево». Ви зрозумійте мене правильно, у кожного віруючого є свої традиції та обряди», — Іскандер Велієв, керівник «Конгресу азербайджанців Чернігівської області».

Усі громади були одностайні в необхідності виділення для всіх єдиного приміщення, де вони могли б проводити свої заходи, демонструвати національну символіку. Як тимчасове рішення – їм пообіцяли зали художнього музею. Загалом захід пройшов конструктивно, в діалозі, під час якого було почуто думку всіх учасників.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Цікаво десь у якійсь мусульманській державі можливо таке прохання для християн?

Back to top button