Суспільство (відео)

Після загибелі дівчинки на чернігівському пляжі поменшало людей (Відео)

Після трагічної загибелі 12-річної дівчинки на пляжі «Золотий берег» поменшало людей. Батьки купаються у воді разом з дітьми. Рятувальники ретельніше стежать за ситуацією на пляжі. Можновладці нарешті задумалися про покращення безпеки на пляжі.

Так мало бути завжди, а не постфактум. Для відпочивальників управління Держслужби з надзвичайних ситуацій провело ще один, тепер уже наочний інструктаж правил поведінки на воді та порятунку потопаючого.

Водолазне спорядження, засоби безпеки зацікавили переважно людей із дітьми. Кажуть, безпека дітей перш за все. Особливо після сумної звістки.

—  Це рятувальний жилет і круг.

—  У нас є жилет і нарукавники, у неї є мати. Без цього я її не пускаю.

—  Це треба знати кожній людині. Як показує практика, в Європі люди більш обізнані та підготовлені надавати першу невідкладну допомогу.

Після трагедії з дівчинкою чимало чернігівців нарікали на слабку оперативність місцевих рятувальників і відсутність належної безпеки на пляжі. Леонід каже, що нещасний випадок трапився не в його зміну. Та всі рятувальники болісно пережили ті події. Нарікає на низькі зарплати, відсутність кадрів і рятувальної вишки. Бувають дні, коли на роботу нікому ходити.

«Не змогли, не зуміли. Пляж великий. Дуже важко встежити. Ми сидимо на воді, а не над водою. Говорили вже, що треба згори, щоб було видно, хто як поводиться на воді»,рятувальник на пляжі Леонід.

Ще, на думку рятувальника, не завадило б створити загороджене місце для купання дітей, як було кілька десятків років тому.

«Зробити місце для купання дітей. У моєму дитинстві був так званий «жабник». Це загороджена територія для дітей. Усі були задоволені», — рятувальник на пляжі Леонід.

Аби запобігти таким трагічним смертям на воді, та ще й серед дітей, потрібен комплексний підхід, вважає начальник міського відділу Держслужби з надзвичайних ситуацій Петро Дьогтяр. За його словами, заходи безпеки на пляжі треба покращити, але основна відповідальність лежить на батьках дітей.

«Від початку року загинули на воді 4 людей у місті. Буквально вчора, коли ми шукали дівчинку, на тому березі батьки залишили дітей без догляду й ті перепливали річку»,начальник міського відділу УДСНС в області Петро Дьогтяр.

Чимало чернігівців у соцмережах намагалися знайти винних у загибелі дівчинки. Та однозначну відповідь навряд чи вдасться отримати. Тому, аби не повторилося лихо, треба всім відповідально ставитися до своїх обов’язків. Батькам – стежити за дітьми, рятувальникам – за ситуацією на воді, а чиновникам – не розтринькувати гроші громади, а витрачати їх на потреби людей.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button