Суспільство (відео)

Життя в «червоній» зоні: захворюваність зростає з кожним днем (Відео)

Ситуація з коронавірусом на Чернігівщині наразі залишається доволі складною. Про це розповіли в обласному управлінні охорони здоров´я.

«У зв’язку з тим, що захворюваність населення в нас зростає з кожним днем, на сьогодні до мережі медичних закладів, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим із COVID-19, уже введено 18 медичних закладів. Вони розташовані на території всієї області. Зокрема в Чернігові це міська лікарня №2, №3, Чернігівська ЦРЛ і Чернігівська обласна лікарня», — Тетяна Лебедєва, в.о. заступника начальника управління охорони здоров´я Чернігівської ОДА.

Тетяна Лебедєва зазначила, що зараз приблизно 80% пацієнтів, які лікуються в стаціонарі, потребують кисневої підтримки. Під спостереженням лікарів перебувають понад вісім з половиною тисяч хворих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аби пройти тест на коронавірус, чернігівці змушені проходити через «пекельні кола»

«Реєстрацію хворих ми проводимо відповідно до зроблених ПЛР. У робочі дні їх більше тисячі буває, четвер – п’ятниця були дуже напружені за встановленими підтвердженнями. А за минулий день проведено 355 підтверджень. Це наші захворілі за добу», — Тетяна Лебедєва, в.о. заступника начальника управління охорони здоров´я Чернігівської ОДА.

За її словами, з наближенням нашої області до «червоної» зони прихильність громадян до вакцинації збільшилася. Чернігівці розповіли свою думку.

«Негативно ставлюся до вакцинації. Обмеження прав людини. Порушення всіх законів. – Ви не вакциновані? – Ні, і не збираюся. Щойно в кафе зайшов, спитали сертифікат, сказав, що більше до них не заходитиму, і все».

«Маєте сертифікат? – Ні. Я сам ще не ходив по магазинах, але кажуть, що в «Сільпо» питають, а так – не знаю. Вакцинація – це особиста справа кожного, робити чи ні. Це моє власне здоров’я. Усе робиться, щоб якомога більше людей вакцинувалися, напевно, це правильно».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Червона» зона: 50 мобільних груп слідкуватимуть за дотриманням карантинних обмежень в області

«Я наважилася, я довго опиралася, але діти наполягали і я зрозуміла, що правильно зробила. Вакцинуватися треба. Це єдиний спосіб, навіть якщо захворієш, то легший перебіг. Йду з магазину, ніхто нічого. І за масками не дуже стежать».

Утім, щодня в області більшає вакцинованих.

«При відвідуванні центрів вакцинації, пунктів щеплення, на сьогодні в нас щодня проходять щеплення більше як сім тисяч осіб. Забезпечення вакцинами в нас достатнє. У нас в області є і AstraZeneca, Pfizer є в достатній кількості. CoronaVac. Це ті вакцини, до яких наше населення найбільш прихильне», — Тетяна Лебедєва, в.о. заступника начальника управління охорони здоров´я Чернігівської ОДА.

До того ж, наразі область очікує поставку Moderna, яку також пропонуватимуть населенню для вакцинації.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button