Суспільство (відео)

Побачила світ книжка про північне село Чернігівщини (Відео)

Ніщо так не гріє душу, як пейзажі рідного краю. Місця, де народився, виріс і багато чого пережив уперше. Та чи багато з нас знають історичну складову своєї малої Батьківщини? Яким воно було, рідне місто чи село, сотні років тому? Як стало таким, яким бачимо його ми? У Кучинівці Сновської громади історію рідного села увіковічнили в книжці.

«Ми дуже давно чекали на книжечку. Читачі говорили: «Давайте книжку про Кучинівку», але її ніхто не друкував», — Людмила Ковалевська – провідний бібліотекар Кучинівського філіалу Сновської публічної бібліотеки.

Історія Кучинівки була по крихтах описана в різних виданнях та історичних архівах. Задля того, аби систематизувати все в одну книжку, до роботи над нею були залучені історики та краєзнавці.

«Дуже багато роботи виконала спеціаліст із краєзнавства, вона не житель села, тому не зацікавлена в прикрашанні історії нашого села. Вона писала про все, що могла знайти у відкритих архівах. Багато матеріалу нам дали колишні історики нашої школи: Стасенко Іван Олексійович та Омеляненко Володимир Володимирович», — Людмила Ковалевська – провідний бібліотекар Кучинівського філіалу Сновської публічної бібліотеки.

У руках пані Людмила тримає ту саму книжку, на яку так чекали місцеві. У ній зібрано всі важливі історичні та географічні факти про село.

«Історія ця написана від давніх-давен, де тільки знайшлася згадка про наше село. І майже до 90-х років. Сьогодення в нас тут мало висвітлювалося. Історичні. Трошки про відомих людей нашого села є географічні дані. Переважно історія», — Людмила Ковалевська – провідний бібліотекар Кучинівського філіалу Сновської публічної бібліотеки.

Найближчим часом планують презентувати книжку про Кучинівку широкому загалу. Також у планах – додатковий тираж, аби кожен охочий мав змогу отримати екземпляр книжечки про рідне село.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button