Суспільство (відео)

Нові пошуки та ініціативи: сьогодення ГО «Еко місто» (Відео)

Переїжджати і не здаватися, а шукати нові підходи – це все про чернігівську організацію «Еко місто», яка допомагала та навчала містян дбати про свою територію і планету загалом. За період свого існування їм неодноразово доводилося змінювати локації, а з 24 лютого вони тимчасово змінили і вектор своїх ініціатив.

«Нам більше не є доступна територія нашої сортувальної станції та майстерні з переробки пластику. 

Ми все, що могло бути корисним, віддали військовим для оборони, для побудови якихось укріплень, або те, що могло покращити їхній побут. Але відтоді ми більше не маємо змоги працювати за моделлю сортувальної станції та майстерні з переробки пластику»,- Сергій Безбородько, керівник ГО «ЕКО МІСТО ЧЕРНІГІВ».

Наразі засновники й активісти працюють над створенням нової моделі для сортувальної станції. А поки триває цей процес, активно займаються благодійною діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологи підрахували шкоду, яку нанесли довкіллю знищені рашистами заправки у Чернігові (Фото)

«Ми працюємо з уразливими категоріями містян. Це люди з інвалідністю, люди, які втратили своє житло внаслідок бойових дій, люди, які перебувають за межею бідності. У нас є проєкт, він називається «Вкрай», тобто це критична допомога.

У нас було кілька категорій у бюджеті статей, тобто те, чим ми підтримували чернігівців. Були продуктові набори та для гігієни. Це також були спальні мішки, каремати та ліки, які ми передавали дитячій лікарні обласній, та й центру соціальної допомоги. І власне, з велокур’єрами ми робили адресні доставки»,- Сергій Безбородько, керівник ГО «ЕКО МІСТО ЧЕРНІГІВ».

Цей проєкт представництво Європейського Союзу підтримало як благодійну допомогу.

«Ми отримуємо замовлення через інтернет, актуалізуємо їх. І наші кур’єри за адресою доставляють такі наборчики по Чернігову»,- Сергій Безбородько, керівник ГО «ЕКО МІСТО ЧЕРНІГІВ»

Подібний досвід також допоміг запустити ініціативу з велосипедами.

«Є ще цікава нова ініціатива «Bikes For Ukraine», яку ми координуємо в Чернігові. Завозимо з Європи безкоштовні вживані велосипеди. Їх ремонтуємо, відновлюємо та передаємо на потреби веловолонтерів, соціальним працівникам і медикам у Чернігові. І вже готуємо першу партію для Киселівської громади, щоб покращити мобільність в умовах, коли досі погано працює громадський транспорт, коли є криза пального. І оскільки вже багато чернігівців пересіли на велосипеди, ми хочемо це підтримати та посприяти екології навіть у питаннях транспорту»,- Сергій Безбородько, керівник ГО «ЕКО МІСТО ЧЕРНІГІВ».

Долучитися до ініціатив і стежити за життям організації можна в соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button