Суспільство (відео)

Початок масової вакцинації та стан медзакладів міста: Денис Шмигаль підбив підсумки свого візиту до Чернігова (Відео)

Вакцинація для всіх груп населення розпочнеться вже цього тижня. На цьому наголосив Прем´єр-міністр України під час спілкування з чернігівськими журналістами. Він зазначив, що протягом суботи та неділі кожен, хто зареєструвався через портал «Дія», зможе прищепитися в порядку живої черги.

«Тобто всі, хто записався, вже цими вихідними зможуть звертатися до відповідних кабінетів щеплень на своїх територіях і отримувати щеплення наявними вакцинами. Нагадаю, що сьогодні в Україні використовуються ті вакцини, що мають ефективність понад 70%, підтверджена їх безпечність, вони не входять до ініціативи COVAX»,- Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України.

За словами Дениса Шмигаля, це пов´язано з тим, що наразі є незадіяні потужності в кабінетах щеплень.

«Тому що ми бачимо чітко графік, коли в робочі дні доволі високий рівень вакцинації, до 80 тисяч осіб на день. Загалом система вакцинації підготовлена для щеплення 400 і більше тисяч. У суботу та неділю спостерігається в графіку просідання кількості вакцинованих, тому можемо відкривати для всіх охочих такі можливості»,- Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України.

Також Денис Шмигаль підбив підсумки своєї робочої поїздки до Чернігова. Він розповів, що перевірив кілька медзакладів. Зокрема побував у Чернігівській обласній лікарні. Він зазначив, що тут уже майже готове нове приймальне відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем´єр-міністр Денис Шмигаль відвідав «Чернігівський автозавод» і пообіцяв підтримку від уряду (Відео)

«Там буквально лишилося ще 2-3 одиниці обладнання доставити і воно зможе приймати перших пацієнтів за найновішими стандартами світу.  Усі ці приймальні відділення стандартизовані, створені за одним бренд буком»,- Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України.

Обговорили і стан освіти в умовах пандемії. Сергій Шкарлет зазначив, що наразі немає потреби залишати дітей на другий рік у класі, хоча у світі вже обговорюють таку тенденцію.

«Ми теж робили такий аналіз. Ані батьки, ані вчителі не розцінюють втрати, яких під час пандемії зазнали в освіті… приблизно 8% втрати. Але сьогодні, застосувавши «Всеукраїнську школу онлайн» і засоби зв’язку, є можливість наздогнати ці матеріали»,- Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України.

Окрім цього, Денис Шмигаль підбив підсумки першого, після початку пандемії, виїзного засідання Кабміну. У його рамках обговорили передачу майна територіальним громадам Чернігівщини та інше.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button