Суспільство (відео)

Прем´єр-міністр Денис Шмигаль відвідав «Чернігівський автозавод» і пообіцяв підтримку від уряду (Відео)

Прем´єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Чернігів із робочим візитом. Спершу він ознайомився з роботою автозаводу. Наразі тут працює приблизно 400 осіб. Торік підприємство випустило 194 транспортні засоби, з яких вдалося реалізувати 149. Про це міністру розповів генеральний директор «Чернігівського автозаводу» Андрій Савченко.

«Від початку цього року вироблено 60 транспортних засобів, реалізовано 26. – Тобто ви десь так виходите на 250-260 транспортних засобів? – Ми бажаємо вийти на більш цікаві показники, але все залежить від того, чи буде замовлення та робота»,- Андрій Савченко, генеральний директор «Чернігівського автозаводу».

Денис Шмигаль оглянув і самі транспортні засоби чернігівського виробництва.

Під час зустрічі порушили питання тендерів, зокрема тих, що стосуються закупівлі шкільних автобусів по Україні. Їх уже кілька років поспіль виграє черкаське підприємство.

«Ці тендери вигравалися за рахунок того, що в технічній документації були прописані характеристики щодо ширини автобуса, які там на 30 мм менші за наш автобус, а за висотою – на 70 мм. А зараз такий тренд – це колісна база. Вони прописують не менше як 4300 мм. У нас це 4200 мм. Оці 100 мм ніяк не впливають ні на технічні характеристики, ні на безпеку руху. Тому ми просимо втрутитися в цей процес і виробити єдині вимоги до замовників, які стосуються ДСТУ, щодо технічних характеристик»,- Андрій Савченко, генеральний директор «Чернігівського автозаводу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Чернігова приїхав Прем’єр-міністр (Фотофакт)

Також говорили про тендери, що проводяться за кошти Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції та розвитку. За словами Андрія Савченка, тут тендери прописують під мінського виробника.

«З міськими головами ми поговоримо. Якщо ви кажете, що це кредити ЄБРР, Європейського інвестиційного банку, то там ще легше вести з ними розмову, тому що це міжнародні тендери. Стовідсотково вас підтримую»,- Денис Шмигаль, Прем´єр-міністр України.

Під час зустрічі з прем´єром чернігівські виробники зазначили, що автобуси місцевого виробництва планують експортувати до Європи. Денис Шмигаль у свою чергу пообіцяв підтримку уряду в цьому напрямі.

«Якщо буде потрібна якась допомога щодо міжнародних контрактів, то через Мінекономіки, голову ОДА ми будемо вас підтримувати, допомагати, тому що зараз стратегія дипломатичної служби і Міністерства економіки спрямована на підтримку наших виробників у частині експорту продукції. Тому ви не самі, якщо треба підтримка, то я вам її гарантую. Шикарна техніка, є перспективи для розвитку»,- Денис Шмигаль, Прем´єр-міністр України.

«У нас є спеціальна програма підтримки бізнесу. Це стосується і сертифікації, це стосується виставкової діяльності. Через коронавірус ця діяльність обмежена, але ми компенсуємо ці витрати для бізнесу. І ми чекаємо посла Туреччини, якому розкажемо про наших виробників»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

Після візиту на «Чернігівський автозавод» Денис Шмигаль має оглянути медичні заклади міста та провести виїзне засідання уряду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button