Суспільство (відео)

Тарифи на тепло не повинні зрости: держава створила передумови уникнути «захмарних» платіжок (Відео)

Надія, що тарифи на тепло не зростуть, є. Безперечно, все залежатиме від місцевої влади, на яку наразі й покладена можливість формування платіжки за теплопостачання.

Донедавна зростання здавалося неминучим через значне підвищення складових тарифу.

«Підвищення дуже значне енергоносіїв. Ви знаєте, що вартість природного газу сьогодні становить 30 тисяч гривень за тисячу кубів. Це для бюджетної сфери, промисловості. Ну, була вісім»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Місцевий бюджет компенсації за «тепло» не передбачав.

«Якщо ми не будемо нічого робити, тобто не буде зміни вартості теплової енергії, то компенсація з місцевого бюджету становитиме приблизно 650 мільйонів гривень. Таких коштів у бюджеті немає»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці зібрали «мітинг» біля центру обслуговування споживачів газу (Відео)

Стримувала зростання вартості банальна відсутність нормативних документів, що регламентували б розгляд і затвердження тарифів.

«На сьогодні ми просто фізично і юридично не можемо розглянути ці розрахунки»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

На сьогодні ж, наразі лише на словах, маємо механізм від держави, що дасть змогу стримати головну причину зростання вартості тепла, – це ціна газу.

«Об’єм два – це ринкова ціна, 30 000 гривень. А об’єм один – це фіксований об’єм, 7420 гривень за тисячу кубів. Усно розглядається, що це піде на населення»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Наразі те, що ці «дешеві» об’єми підуть саме для населення, документально не підтверджено. Але якщо це відбудеться, місцева влада матиме всі передумови не збільшувати тарифів на тепло для населення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button