Суспільство (відео)

Погоня, поліцейські з автоматами та собака: затримання зухвалої групи автовикрадачів (Відео)

Сьогодні на під’їзді до Чернігова було затримано групу автозлодіїв, які за годину до цього зухвало викрали автомобіль «Мерседес» (польської реєстрації) у жителя райцентру.

Інформація про викрадення авто надійшла до оператора «102» близько 10-ї ранку. Як пояснив власник викраденої автівки, троє зловмисників, за попередньою інформацією жителі м. Києва, під приводом купівлі машини сіли до нього в салон, після чого пирснули йому в обличчя з газового балончика, викинули з автомобіля та поїхали геть.

Як розповів заступник начальника поліції Чернігівщини полковник поліції Дмитро Лось: «По орієнтуванню чергової частини ГУНП в Чернігівській області було введено оперативний план «Перехоплення», зорієнтовано групи реагування патрульної поліції, що несуть службу як в режимі патрулювання та на стаціонарних постах. Номери викраденої автівки та «машини супроводження» були введені в пошукову базу даних системи відеоспостереження «Мережа безпеки». Наряди було скоординовано таким чином, щоб перекрити автовикрадачам шлях на Київ та заблокувати їх у найбільш підходящому для затримання місці».

На під’їзді до Чернігова, відчувши небезпеку, зловмисники звернули на польову дорогою, спробували тікати об’їзними шляхами, але були заблоковані патрульними нарядами. Зрозумівши, що спіймалися, двоє з підозрюваних вийшли з машини та здалися поліцейським, а от третій – водій «машини супроводу», вдався до останньої спроби врятуватися — він вискочив з авто та чкурнув у яр, густо вкритий чагарниками.

У затриманні втікача допоміг кінолог з собакою, яка спочатку знайшла втікача по сліду, а потім і змусила припинити опір поліцейським.

Затриманими виявилися двоє киян 1983 та 1986 років народження та 34-річний житель Білої Церкви.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, за попередньою змовою групою осіб), що караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Зараз всі троє підозрюваних дають покази слідчим  та перевіряються поліцією на причетність до інших подібних кримінальних правопорушень.

Триває досудове розслідування.

Джерело: Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button