Суспільство (відео)

Нове медичне обладнання та послуги: Чернігівський онкоцентр осучаснив свої відділення (Відео)

У Чернігівському онкоцентрі оновлюють і поповнюють медичне обладнання. Попри воєнний стан, який ще й досі триває по всій території України, в лікарні відновили роботу всіх відділень і працюють над відновленням інших послуг. У цьому активно допомагають благодійники та міжнародні партнери.

«Під час війни було багато запитів, що нам потрібно. Ми завдяки цьому надсилали листи, в яких описували свої потреби. Вони були різні: від перев’язувального матеріалу до комп’ютерного томографа. Бо ця послуга в нас дуже затребувана. І хоча ми отримували менш дороговартісне обладнання, та допомоги було багато. Починаючи з антибіотиків і знеболювальних, закінчуючи генераторами, якими ми на сьогодні забезпечені в повній мірі, а також ультразвуковим апаратом нового покоління», — Олександр Заїка, виконувач обов’язків генерального директора Чернігівського медичного центру сучасної онкології.

Осучаснили в онкоцентрі й операційні відділення.

«Укомплектували нашу операційну, в якій на кожну операцію та кожного пацієнта є тепер спеціальні монітори, що контролюють стан пацієнта. Це дуже важливо і раніше їх не вистачало», — Олександр Заїка, виконувач обов’язків генерального директора Чернігівського медичного центру сучасної онкології.

Також започаткували нову послугу – гемодіаліз, уже провели перші процедури. Завдяки новому сучасному обладнанню – апарату штучної нирки.

«У нашому закладі досить багато медичних сервісів, на сьогодні всі працюють. Окрім трансплантації, що призупинена у зв’язку з бойовими діями, тому що це високотехнологічна медицина. Міграція пацієнтів зараз дуже суттєва з нашого регіону. Тому наразі ми призупинили цю послугу. Але після Перемоги, я впевнений, ми відновимо цю роботу. Ми в області є лідерами в сфері трансплантації, ми будемо й надалі вдосконалювати та розвивати цей напрям», — Олександр Заїка, виконувач обов’язків генерального директора Чернігівського медичного центру сучасної онкології.

Уперше таку процедуру планують провести з трансплантації нирки, а також розвинути напрям пересадки кісткового мозку. Аби пацієнтам не доводилося проходити ці процедури далеко за кордоном. Для цього в онкоцентрі вже розробляють проєкт зі створення спеціального окремого приміщення та всіх необхідних умов.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button