Суспільство (відео)

Поліція Чернігівщини завершила відбір консультантів для проєкту «Рівний рівному» (Відео)

Робоча група програми «Рівний рівному» відібрала 28 консультантів. Всі вони мають бажання допомагати колегам по службі, професійний та життєвий досвід, високий неформальний статус та повагу в колективі, дисциплінованість, комунікабельність та готовність до навчання.

«З липня 2020 року в Головному управлінні Нацполіції в Чернігівській області розпочато впровадження заходів психологічної підтримки поліцейських за принципом «Рівний – Рівному». Програма здійснюється за підтримки Канадсько-Українського проєкту розвитку поліції», — сказав начальник Управління кадрового забезпечення Ігор Папченко.

Передбачається наявність в кожному підрозділі поліцейських-консультантів, які за власним бажанням та після відповідного навчання здійснюватимуть психологічну підтримку своїх колег, які опинилися у складних життєвих та професійних ситуаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція притягнула до відповідальності дівчат, що танцювали тверк біля пам’ятника загиблим на сході

Програма дозволить на ранніх етапах втручатися та вирішувати психологічні проблеми як серед працівників поліції, так і  в  поліцейських колективах.

«Робота консультантів проводиться виключно на добровільних засадах і не може заміщувати роботу психолога. Консультант – це не психолог. Він не може здійснювати психологічну діагностику, консультування та корекцію. В подальшому заплановано навчання консультантів, формування в них навичок, необхідних для ефективної роботи», — підкреслила начальник відділу психологічного забезпечення Оксана Полегешко.

Впровадження програми «Рівний-Рівному» дасть можливість:

  • підвищити рівень обізнаності керівників поліції та їх підлеглих щодо надання психологічної допомоги поліцейським у кризових або стресових ситуаціях;
  • розпізнання у поліцейських на ранніх етапах ускладнень психологічного характеру та їх поведінкових індикаторів;
  • підвищити загальний рівень професійної комунікації у складних життєвих ситуаціях;
  • покращити обізнаність поліцейських щодо підтримки власного психологічного здоров’я, методів його підтримки та профілактики стресів.

Поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button