Суспільство (відео)

Поліція захищає колишнього працівника (Відео)

Чернігівська поліція «кришує» свого колишнього працівника Віктора Кутового. Принаймні такий висновок можна зробити з постанови, яку винесла поліція у відповідь на заяву журналістів про перешкоджання журналістській діяльності.

«Слідчі чернігівського відділу поліції, керуючись пунктом 2 частини 1 статті 284 ККУ, і за погодженням прокуратури  про закриття кримінального провадження», — речник ГУНП у Чернігівській області Борис Коновченко.

Раніше Віктор Кутовий очолював витверезник ще при Управлінні МВС у Чернігівській області. Одіозний Кутовий – нині начальник УНР-209. Такий результат пан Кутовий прогнозував одразу, коли після чергової погрози ми пообіцяли викликати поліцію.

— Налякали мене поліцією.

Нагадаємо, півроку тому він брутально накинувся на нашу знімальну групу та не надав жодного пояснення з приводу аварійного гуртожитку, де нині мешкають вісім сімей. Одразу після зйомки ми написали заяву до поліції і прокуратури про порушення статті 171 частини 2 Закону України про ЗМІ. Та менше ніж за півроку слідчий не помітив складу злочину. Хоч ми надали поліції відеодокази. Однак правоохоронці чомусь не побачили, як Кутовий б’є журналіста по руках, відштовхуючи мікрофон.

Чомусь не знайшли і свідків його брутальної поведінки. Хоч мешканці гуртожитку неодноразово повідомляли в поліцію про погрози. Нині так бояться Кутового, що спілкуватися погоджуються лише телефоном.

«Люда, сусідка моя, з ним більше в контакті. То він і погрожує їй, недавно каже: «Ну що, ви, таргани, не подохли ще?» А тепер не вітається з нами, проходить, наче ми тут не існуємо», — мешканка гуртожитку Тетяна Янко.

Ба, більше: юристи переконують, що слідчий навіть не розбирався з ситуацією.

«Заява була написала про порушення частини 2 статті 171, а в постанові слідчий відмовляє в частині 1 статті 171. Це зовсім різні дії, які вчиняються проти журналіста», — юрист Олександр Постой.

Слідчий переконує, що журналісти мали би спершу ознайомитися з режимом роботи пана Кутового та без дозволу не заходити на так званий режимний об’єкт. Та жодним словом не згадує про громадську стоянку та підприємство з виготовлення пам’ятників на тому ж таки режимному об’єкті.

«У постанові слідчий згадує про режимний об’єкт, але там не встановлено жодного режимного доступу», — юрист Олександр Постой.

Однак журналісти Чернігівщини нарікають: жодна з подібних справ так і не доведена до суду. Владислав Савенок має аж два інциденти з бездіяльністю поліції.

«На Чернігівщині жодна справа за статтею 117 не доведена до логічного завершення. Тому що прокуратура поблажлива до своїх колег. Ворон ворону око не виклює», — голова Чернігівської організації незалежної медіапрофспілки Владислав Савенок.

Однак юристи інтернет-порталу ЧЕline готують позов до слідчого судді на оскарження дій поліції.

Наталія Тягнирядно

Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button