НовиниСуспільство (відео)

Громадського транспорту побільшало – Черніговом поїхали тролейбуси (Відео)

Громадський транспорт у Чернігові відновлюється дедалі активніше з кожним днем, відтак, із 1 червня в місті запрацювали тролейбуси. Чернігівці одразу оцінили запуск.

Наразі «рогатики» працюють за двома маршрутами.

«Приблизно 45 кілометрів контактної мережі було зруйновано під чай бойових дій. Частину ми змогли протягом 1,5 місяця відновити своїми силами. І сьогодні ми запустили два тимчасові маршрути. 7А – це маршрут, який з’єднує вокзал із вулицями Пухова, Белова та Доценка, 11 – тимчасовий, з’єднує мікрорайон Масани і Рокоссовського з вулицею Шевченка та центральною частиною міста (ЦУМ), — Руслан Ємець, керівник КП «Чернігівське тролейбусне управління».

Вартість проїзду не змінювалася, вона становить 8 гривень, у випадку оплати транспортною картою – 6 гривень, працюють валідатори. Пільгові перевезення також залишилися.

«Ми працюємо на тих самих умовах, що й до війни. Розуміємо, що дуже багато незахищених верств населення, які мають право, згідно із законом, на пільговий проїзд, тобто всі вимоги закону ми виконуємо», — Руслан Ємець, керівник КП «Чернігівське тролейбусне управління».

Надалі тролейбусне управління працюватиме над відновленням й інших маршрутів.

«Насамперед будемо працювати над відновленням руху по району Ремзаводу та обласної лікарні. Там не дуже багато пошкоджень. Також працюємо над районом Бобровиця (Діагностичний центр), але там, крім значних коштів на матеріали, нам потрібні ще додаткові спеціалісти. Є вже попередня домовленість що будемо запрошувати аварійні бригади з інших міст», — Руслан Ємець, керівник КП «Чернігівське тролейбусне управління».

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button