Суспільство (відео)

Вертіївська ОТГ винайшла метод заманити туристів (Відео)

Малюки Вертіївського садочка у відремонтованих кімнатах діляться враженнями від літньої екскурсії. Цьогоріч дітям оновили меблі та відремонтували старе приміщення. Ще хочуть покласти тротуарну плитку та розбити кілька клумб. Та найбільше пишаються санвузлами.

«Новиною в нас було оновлення туалетних кімнат. Були придбані нові горщики, умивальники Раніше такого не було. А тепер і унітази, і гаряча вода. Тепер у нас і гаряча, і холодна вода, а то відрами носили», — в.о. завідувача садочка Валентина Салівон.

До садочка малюків нині возить найманий автобус, та вже за два тижні сюди курсуватиме новенький шкільний бус. Частину вартості автобуса покрили з Держбюджету. На заклади освіти у Вертіївській громаді виділяють багато грошей. Адже цього року бюджет громади зріс на чотири мільйони, порівняно з минулим роком.

«Минулого року ми закінчили рік своїми грошима – 13, 5 млн. Цей рік закладено 17, 5 млн. Фінансуються програми: дороги насамперед, садочок, освіта. На освіту ми багато зараз витрачаємо коштів, автобус уже купили цього року. Дякуємо, що 1 млн дала держава. 800 тис. ми своїх доклали», — голова Вертіївської ОТГ Ігор Мороз.

Раніше тут була ґрунтова дорога. Нині – рівненьке асфальтне полотно. Нові дороги проклали на кількох вулицях. Разом із цим ще й провели освітлення. Загалом понад 11 кілометрів електромережі. Селяни таким змінам радіють.

«Я живу по такій вулиці, що світла не було, а тепер і дорога є, і світло є», — жителька Вертіївки Галина Карпенко.

«Багато змін. Через те, що гроші з’явилися. Грошей не було – не було змін. А тепер є на що спиратися. Попробуйте дома щось зробити, як у вас немає грошей», — місцевий мешканець Іван Кірилов.

Окрім податків, що формують бюджет громади, тут ще й розробили кілька привабливих для інвесторів програм. Створюють громадські місця відпочинку. Розчистили ставок і планують збудувати пейнтбольне поле для молоді. Влаштувати торгові точки та запрошувати відпочивальників з усього району, а то й області.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button