Суспільство (відео)

Полювання на «мертві душі» та інвестиційна страшилка: Атрошенко провів нараду (Відео)

Іноземці бояться інвестувати в Чернігів, а в школах і дитсадках обласного центу примирливо блукають «мертві душі». Саме про це говорили на черговій нараді в Чернігівській міськраді.

Спершу звітував начальник управління стратегічного розвитку міста. Щоправда, звітувати він почав ще тиждень тому, але через відсутність повної інформації про іноземні капіталовкладення його попросили підготуватися краще.

«За рівнем інвестиційної діяльності ми повертаємося до довоєнних показників і починається невелика позитивна динаміка. Чернігів посідає майже середню позицію. За обсягами іноземного акціонерного капіталу на 1 особу Чернігів посідає гіршу позицію», — розповів начальник управління стратегічного розвитку міста Борис Атрощенко.

У Чернігові з іноземними інвестиціями працює 91 підприємство. Але дедалі частіше спостерігається ситуація, коли іноземний капітал виходить із Чернігова. Ця інформація дуже не сподобалася міському голові, бо залучення іноземних інвестицій – це одна з його передвиборчих обіцянок.

«Я не довіряю вашим цифрам, які ви тут звітуєте. У мене прохання перевірити ці цифри. Без образ, це нісенітниця. Бредятина», — зазначив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Але якщо гірка інформація підтвердиться, міський голова пообіцяв публічно попросити вибачення в головного «стратега» Чернігова.

Друга частина наради розпочалася з інтерактиву – присутнім показали відеоролик про освітянський прорив у Чернігові.

Звісно, в муніципальній короткометражці про негатив і проблемні моменти згадати забули.

Щодо освіти, то в цій царині в обласному центрі працюють понад сім тисяч людей.

«Управління освіти налічує 7 090 працівників. Із них у ДНЗ – 2 918, в школах – 3 304 і 819 в ПТУ», — наголосив начальник управління освіти Чернігівської міськради Василь Білогура.

«Є непоодинокі публікації щодо мертвих душ у школах. Люди отримують заробітну плату, але є фіктивними працівниками», — відмітив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Міський голова оголосив полювання на «мертві душі». Утім, працівники навчальних закладів побоюються, щоб це освітянське сафарі не перетворилося на банальне скорочення та звільнення тих працівників, які реально працюють.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button