Суспільство (відео)

Полювання на роботу: чернігівські спеціалісти з рекрутингу пропонують нові послуги (Відео)

Чернігівці отримали змогу знаходити роботу дистанційно. У цьому їм допомагають співробітники відділу рекрутингу, який діє в міському центрі зайнятості. Людина може перебувати вдома в той час, коли вони шукають їй роботу. Для цього неважливо, чи людина зареєстрована в центрі зайнятості. Аби отримати консультацію, достатньо зв’язатися з фахівцем телефоном або будь-яким зручним способом.

«Крім того, будь-який шукач роботи може звернутися до нашого відділу і заповнити анкету. Називається «Повідомте мене про вакансію». Тут він зазначає коротку інформацію для ефективного пошуку роботи, якщо він хоче, щоб нами був врахований досвід. Наприклад, про водійські права, знання мов, і зазначає, які вакансії його зацікавлять»,- Елліна Сторожева, начальник відділу рекрутингу Чернігівського міського центру зайнятості.

Створювали відділ насамперед для роботодавців, аби полегшити пошук співробітників.

«У сучасних реаліях, коли на ринку праці бракує кваліфікованих працівників, підприємства дійсно зацікавлені в рекрутинговій формі співпраці зі службою зайнятості. По-перше, роботодавець не витрачає час на підбір кандидатів із великої кількості охочих, а по-друге, економить кошти, адже йому не треба розміщувати вакансії на платних ресурсах. Цю роботу виконують фахівці-рекрутери Державної служби зайнятості»,- Олена Пономар, заступник директора Чернігівського міського центру зайнятості.

Але з часом зрозуміли, що такі послуги неабияк допомагають і шукачам роботи. Підказують, і як розширити пошук бажаних вакансій.

«Ну, наприклад, якщо жінка приходить і шукає професію укладальника-пакувальника, то ми спілкуємося та розширюємо її коло пошуків. А можливо, вона хоче піти працювати помічником вихователя до дитячого садка, а можливо, ще якісь вакансії, які суміжні, але людина не знає про них, що вони такі існують»,- Елліна Сторожева, начальник відділу рекрутингу Чернігівського міського центру зайнятості.

Аби допомогти знайти вакансію, спеціалісти з рекрутингу використовують базу служби зайнятості, що налічує понад 400 пропозицій щодня. Також моніторять сайти пошуку роботи та власні вебресурси роботодавців.

«Навіть якщо у роботодавця немає вакансій, а ми бачимо, що людина може бути для нього корисною, то ми намагаємося влаштувати так, щоб познайомити цих людей. Тобто в нас є певні контакти з відділами кадрів, ми можемо зв’язатися та розказати, що є така людина, у нас є резюме і, будь ласка, розгляньте. Нам кадровики ще жодного разу не відмовляли»,- Елліна Сторожева, начальник відділу рекрутингу Чернігівського міського центру зайнятості.

Також Чернігівський центр зайнятості першим в Україні створив онлайн-карту вакансій, де можна подивитися всі умови роботодавця та розміщення потенційної роботи. За словами Елліни Сторожевої, кожного дня спеціалісти з рекрутингу обробляють понад 50 запитів від чернігівців, отриманих через інтернет чи телефоном. Із допомогою цих фахівців у місті вже працевлаштувалися понад сто осіб.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст  Ольга Лазун

Оператор  Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button