Суспільство (відео)

Товари з запашком: чернігівці нарікають на «прострочку» (Відео)

В Україні продають прострочені товари – новини з подібними заголовками дедалі частіше з’являються в засобах масової інформації. У наш час несвіжий продукт можна придбати як у маленькому магазинчику, так і у великому супермаркеті. І Чернігів тут не виняток, нарікають містяни. Доводиться добряче і придивитися, і принюхатися, і помацати, перш ніж купити та з’їсти те, чого бажає душа.

«Коли ви купуєте товар у магазинах, чи звертаєте увагу на дату виробництва? – Звісно, звертаю. У наш час дуже багато прострочених товарів у магазині, і, звісно, звертаю увагу, бо я віддаю свої гроші. Я повертаю несвіже, бо дуже скандальний покупець, буду воювати до останнього, доки мені не віддадуть мої гроші».

«Проблема товарів, звісно, існує. Це ж і транспорт, яким доставляють, і холодильники. Буває так, що продукти зіпсовані, але дата нормальна. Якщо дрібне, то вже не повертаю, а так повертаю такий товар. Я тут живу і знаю, де нормальні магазини, де нормальні продавці. А можу й залишити».

«А ви знаєте, не траплялося. Дивишся, що люди беруть, – і собі береш, вони ж бачать, а я не бачу вже».

«У мене дитинка маленька, я думаю, всі знають, дуже часто ми стикаємося з простроченим товаром, хоча б день. Або приходиш, відкриваєш – а воно несвіже. Є магазини, в яких ми постійно купуємо, якщо раптом якісь нюанси, ми приходимо й без проблем міняємо товар. А у великі супермаркети не йдемо, просто викидаємо товар і кажемо, що ми туди більше не ходимо.

«Купила масло під час акції, квапилася дуже, а принесла додому – воно гірке, його їсти не можна було. То тепер я дивлюсь обов’язково. Особливо треба акційне перевіряти».

«Ви знаєте, немає коли цим займатися. Це потрібен час, аби все досконально передивитися, вже вік не той, це треба окуляри. Я розумію, що все там із простроченим товаром, все! Я дивлюсь телевізор і знаю, що там одні прострочки і неякісний товар, але час у нас обмежений і вік із зором також».

«У мене зазвичай дружина ходить до магазину, я рідко, тому мені з цим пощастило».

Журналіст: Альона Макаренко

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button