Суспільство (відео)

Полювання за бронзою на кладовищі: цінні метали привернули увагу злодіїв (Відео)

Чернігівські молодики серед білого дня знущалися над могилами на центральному кладовищі «Яцево».

Вандали розмістилися біля самісінького адміністративного приміщення, та чомусь ніхто із керівництва грюкоту не почув. Небалакучим виявився і головний інженер, коли ми прийшли з’ясувати подробиці злочину.

—  Це не один пам’ятник, але якщо ми зараз дамо в пресу, то завтра підуть родичі перевіряти свої пам’ятники. А ми так будемо в індивідуальному порядку повідомляти про спроби ушкоджень, — Віталій Мелюк – головний інженер.

Більш говірким виявився охоронець Державної охоронної служби. Щоправда, трапилося це не на його зміні. Та от напарнику довелося непереливки. Вандали травмували йому руку.

— Лежала сумка, уже він збирався йти. Все, що взяв, уже склав у сумку. Вони такі пикаті, — охоронець.

Полювали вандали на цінний метал. Збирали бронзові таблички із пам’ятників. Цей сектор – один із найстаріших на кладовищі. Охоронці нарікають: його  дуже погано доглядають, а тому могили щільно заросли кущами та деревами. Тому злодії вільно переміщалися й водночас руйнували в кількох місцях.

—  Він молотком ламав. І тут, і там стукав. Бронзу збивали. Один барельєф і другий, — охоронець.

На виклик охоронців приїхала слідча група. Нині відкрили кримінальне провадження. За те, що поглумилися над могилами, винні можуть потрапити за грати більше ніж на сім років. Детальніше в коментарі чернігівської поліції вже незабаром.

Ще статті по темі

Back to top button