Суспільство (відео)

Помітні: у Чернігові відбувся незвичний показ мод (Відео)

У Чернігові відбувся незвичний показ мод. Його організувала патрульна поліція спільно з училищем побутового обслуговування. Захід «Світло рятує життя» провели, аби привернути увагу чернігівців і жителів області до дотримання правил безпеки на дорозі в темну пору доби.

«Зі зменшенням світлового дня дійсно бачимо, що збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод. Плюс це має повторюваність, ми спостерігаємо, що кожного року все має тенденцію до повторення. Кількість транспортних засобів збільшується, кількість учасників дорожнього руху збільшується – це і велосипедисти, і кермувальники електросамокатів. Абсолютно всі різні. І забувають, на жаль, що повинні вони бути видимими на дорозі. І сьогодні ми саме привертаємо цю увагу», — Аліна Чемерис, начальниця відділу зв’язків із громадськістю Патрульної поліції області.

Захід «Світло рятує життя» відбувся в межах Тижня безпеки дорожнього руху, що розпочався з 13 листопада. На заході було зімітовано темну пору доби, освітлення відбувалось лише завдяки фарам автомобілів. На подіумі – моделі, вдягнені в одяг зі світлоповертальними елементами. Це зроблено, аби реалістично передати картину – пішохід або інший учасник дорожнього руху в темну пору доби на переході або ж проїжджій частині.

«Ми демонстрували одяг зі світлоповертальними елементами. Одяг, який створювала в училищі швейна кафедра. І додавали туди світлоповертальних елементів. Ми демонстрували чотири колекції: колекція «Космос», «Лісова казка», «Кольори життя» і «Шкільна форма», — Марина Гойденко, керівник театру мод вищого професійного училища побутового обслуговування.

«Сьогодні ми підійшли надзвичайно творчо й неординарно. Сьогодні був представлений показ мод, що популяризує носіння світлоповертальних елементів на одязі та інших аксесуарах. Тобто цим ми хочемо популяризувати звичку в усіх учасників дорожнього руху мати світлоповертальні елементи в темну пору доби. І плюс наголосити, що це модно, красиво, естетично і має доволі таки непоганий вигляд на одязі», — Аліна Чемерис, начальниця відділу зв’язків із громадськістю Патрульної поліції області.

Варто пам’ятати, що в темну пору доби видимість погана, тож маленька світлоповертальна стрічка чи інший такий елемент одягу допоможуть водію побачити вас на дорозі, а подекуди навіть зможуть врятувати життя.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button