Суспільство (відео)

Помста Примакова, або Як менські розбірки вивели людей на вулицю (Відео)

«Ми не голосували за Примакова, коли були вибори, і за це нам мстять».

«В ОТГ хочуть прикрити воду, щоб люди тут жили як свині. Вже повертаємось до первіснообщинного ладу».

Жителі сіл Куковичі та Загорівка вийшли на збори сіл, обурені поведінкою керівництва Менської об’єднаної громади, до якої вони належать. Керівник громади Геннадій Примаков написав листа очільнику місцевого сільськогосподарського кооперативу «Куковицьке», що поставляє людям воду, де зазначив: «Вода у вас погана, пити її не можна».

«Міський голова Примаков Геннадій Анатолійович звинуватив голову СК «Куковицьке» в тому, що вода неякісна. І це загрожує життю населення», — розповідає Оксана Булавка, депутат Менської ОТГ.

Мотивував Примаков свою депешу нібито численними скаргами на воду від громадян.

«Скажіть, від жителів Куковичів. Кого не влаштовує вода і хто звернувся до об’єднаної територіальної громади зі скаргою. І так само від села Загорівки», — говорить Сергій Нужняк, голова СК «Куковицьке».

«Де там ті люди? Де написано, що Загорівка підписалась? Куковичі?».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгляд апеляційної скарги в справі Примакова-Гайдукевича відкладено

«Написала, сказали нам, Панченко. Ти питала нас? Мені в міськраді сказали, що написала заяву Панченко. Ну ти писала? Ти з людьми радилась? – Ні. Я цього не писала», — розповідає Анна Панченко, діловод Менської ОТГ по Куковицькому округу.

«Численних» скаржників знайшли – ними виявилась… діловод Менської ОТГ Анна Панченко.

«Це, може, навіть не її ініціатива, це прислужують вони, знаєте, кому», — відзначає Сергій Нужняк, голова СК «Куковицьке».

Люди стали заручниками політичних ігрищ Примакова, адже саму воду, яка справді офіційно є технічною, люди характеризують як дуже хорошу.

«Нормальна, хороша. Двадцять років користувались. Нормальна вода».

«Гарна вода. Чому перекрили? Тому що в нашій державі таке – одні накапають. Ви думаєте, в Остречі хороша вода? Така сама вода. У нас питна, хороша вода».

«Вода нормальна. Вважається технічна. Але можна поставити фільтри і тоді її п’ють».

«Я п’ю цю воду залюбки».

«Вода у нас прекрасна. Ми дуже вдячні кооперативу, що забезпечили нас водою».

Для пиття її використовують за особистим бажанням кожного після фільтрації, головне ж її призначення – для потреб господарства, поливання городини тощо. Саме з цієї метою кооператив «Куковицьке» за символічну плату 10 гривень на місяць подає її в обійстя селян.

«Ми хотіли б знати в ОТГ, хто скаржився. Жодна душа не скаржилася».

«Там Примаков як голова громади дав сигнал, що вода… ».

«То проблеми в ОТГ із головою. З оцією головою в ОТГ. Які численні звернення? Це Примаков на свій пих узяв».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не боїться хабарів, та боїться Феміди: радикал Примаков вкотре не з’явився до суду

«У начальстві Менському проблема, тому що їм не подобається наш керівник».

«Це Менське начальство нам зробило. Палиці в колеса нашому».

«Ця вода це не просто так. Для них це привід завтра закрити у вас школу і садочок. І крайнім зробити Сергія Миколайовича», — вважає Володимир Булавка, депутат Менської ОТГ.

Отак у європейській країні місцеві князьки розправляються з громадами, які на виборах дали не ті показники голосування.

«Згідно з усіма версіями, Анна Валеріївна, яка працює діловодом, хотіла відзначитись. Вони з Примаковим у хороших стосунках, і Примаков – її протеже на виборах старости нашого села. Організовано цей підкоп під мене. Я тут їм дуже заважаю», — говорить Сергій Нужняк, голова СК «Куковицьке».

Хотіли організувати підкоп, натомість довелося просити вибачення. Слід зазначити, молода дівчина-діловод знайшла в собі сили це зробити, а от «замовники» бучі навіть не змогли приїхати до села та подивитись в очі громаді.

«Винна я. То я прошу вибачення в усієї громади, я все зроблю для того, щоб вода повернулася. Оскільки це вода технічна, користуються всі, скарг ні від кого немає», — зазначає Анна Панченко, діловод Менської ОТГ по Куковицькому округу.

«Аня бере список людей, у кого вода є, йде по селу та бере в них розписку, що ми користуємось технічною водою і не проти».

Діловод Менської ОТГ Анна Панченко одразу почала збір підписів людей, що претензій до води не мають і використовують її як технічну. Також пообіцяла отримати письмові завірення, що нарікань щодо води в ОТГ до СК «Куковицьке» не мають. Паралельно люди вже зібрали підписи, щоб відкликати листа з надуманими скаргами на воду. Сергій Нужняк, попри всі приписи Примакова, ухвалив рішення одразу відкрити воду.

«Просто зараз буду відкривати. Не боюсь я їх».

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Давно вже пора збирати підписи за оголошення недовіри Примакову. До речі, 20 вересня розгляд апеляції Примакова в Чернігівському апеляційному суді на рішення Менського суду, котрий оголосив Примакову 5 років тюряги з конфіскацією за корупцію.

  2. охренеть взяточник дуркует до сих пор зарабатывает деньги судьям чтоб отмазали

  3. Люди молодці! Виходьте спілкуйтесь, добивайтеся своєї правди. Влада має тільки за народом.

Back to top button