Суспільство (відео)

Понад 28 тонн загиблої риби внаслідок забруднення річок і друга хвиля отруєння води на Чернігівщині (Відео)

Приблизно 330 млн грн збитків для Чернігівщини та понад 28 тонн загиблої риби. Такі цифри озвучують у Державній екологічній інспекції області стосовно забруднень річок Сейм і Десна.

Нагадаємо, це забруднення пов’язане зі скидами цукрової патоки з заводу, що розташований у курській області рф. Тоді в річку Сейм, за даними Українського гідрометеорологічного інституту, потрапили орієнтовно 5,7 тонн продуктів переробки цукру. Наразі в області тривають заборони на відвідування річок Сейм і Десна.

Ситуація в Десні на території Чернігова дещо покращилася, неприємний запах майже відсутній, мор риби теж не спостерігається, проте мул на дні річки набув темного забарвлення і ще досі наявний.

 «Безумовно, якщо така кількість забруднювальних речовин пройшла через річку, то певний осад залишився. Будемо сподіватися, що з часом, із дощем та з водами вище впадіння річки Сейм, потихенько він знизиться. Якось спрогнозувати, за скільки це відбудеться, важко.»,- Сергій Жук, начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Було Перше Травня – стало Міхновське: місцевим жителям не подобається, як перейменували їхнє село

Хоча в Чернігові ситуація зараз більш-менш стабілізувалася, в області десь 10 днів тому зафіксували другу хвилю забруднення тими ж органічними сполуками з рф.

 «Наразі забруднення зайшло в Чернігівську область, пройшло річку Сейм і дійшло до річки Десна. Спостерігається в районах міст Макошино, Максаки Менської громади. Отруйних речовин не виявлено, пестицидів не виявлено. Збільшене хімічне споживання кисню. Кисень знижується нижче норми, тому можливі заморні явища, а можливо, їх і не буде. Забруднення значно слабше. Наразі в річці Сейм у районі Батурина ще спостерігався дуже незначний мор риби. В річці Десна ми його зараз не спостерігаємо.»,- Сергій Жук, начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області

Журналіст:  Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button