Суспільство (відео)

Нелегали на колесах: на Чернігівщині влаштували рейд перевізників-злочинців (Відео)

У Чернігові влаштували чергове полювання на перевізників нелегалів. Представники «Укртрансбезпеки», управління захисту економіки в Чернігівській області і поліції провели спільний рейд. Правоохоронці зупинили маршрутку, що прямувала до Городні. Охочих потрапити до районного центру вистачає — люди навіть стоячи готові їхати. За це водій отримав перший штраф від поліції  — 170 гривень за стоячих пасажирів.

Окрім того, водій не мав жодних документів, що дозволяли б йому перевозити пасажирів, та чоловік стверджував, що вони йому і не потрібні, він простий благодійник – везе людей абсолютно безкоштовно.

-Ніхто нічого не сплачував , люди попросили довезти.

А от ті двоє хлопців, які вийшли з маршрутки, але, за словами водія, буцімто в ній і не їхали, розповіли зовсім іншу історію.

«Я з товаришем підійшов на автостанцію. Побачили табличку «Городня» , сіли, запитали, скільки коштує проїзд. Він зібрав по 20 гривень і квитків ніхто не давав.Я тобі даю гроші за проїзд, дай мені хоча б квиток, у випадку чого ніхто не доведе, що я їхав у цій маршрутці», — пасажир Ігор.

«Якщо немає документів, звісно, це неправильно. Людина має офіційно возити. Я ж не знаю, офіційно чи не офіційно, я зайшов, заплатив і їду», — пасажир Володимир.

«Оскільки транспортний засіб не оформлений на підприємство, а на приватну особу. Ми не можемо скласти акт про правопорушення, що складається тільки на юридичних осіб. Ми склали адмінпротокол на водія, адже є свідки, які платили за проїзд», — заступник начальника відділу державного контролю управління «Укртрансбезпеки» в Чернігівській області Сергій Фурнік.

Рейдівці кажуть, нелегальні перевізники – серйозна проблема не тільки в Чернігові, а й по всій Україні. Тому подібні рейди влаштовують мало не щодня. Адже через таких горе-маршрутників офіційні перевізники і держава зазнають чималих збитків.

«Водії переважно не оформлені, відповідно, не сплачуються податки в бюджет. Ніхто не знає, чи проходила машина технічний огляд, водій – лікаря. У випадку ДТП пасажири не зможуть отримати страховку, компенсацію за пошкодження», — заступник начальника відділу державного контролю управління «Укртрансбезпеки» в Чернігівській області Сергій Фурнік.

За нелегальні перевезення пасажирів на водія чекає чимале грошове покарання. Адміністративний протокол представники «Укртрансбезпеки» передадуть до суду. На перевізника очікують штрафні санкції від 17 до 56 тисяч гривень.

Ще статті по темі

Back to top button