Суспільство (відео)

Подвійна мораль чернігівської політики: майданівці та лікарі отримали «сигнал» від Атрошенка (Відео)

Ранкова нарада в мерії розпочалась із хвилини мовчання. Вшановували річницю початку розстрілів на Майдані. Вшанувавши пам’ять і привітавши патрульну поліцію з річницею створення, перейшли до доповідей. Цього разу про «стаханівські» здобутки розповіли «водоканалівці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові впровадять пілотний проект обліку води

«Підприємство вже третій рік отримує позитивний фінансовий результат, подолавши в 2016-му бар’єр збитковості», — розповідає Сергій Малявко, керівник КП «Чернігівводоканал».

Багато інновацій і реконструкцій. Грандіозні плани – колектори, станція знезалізнення. Мало грошей – шукають кредити, беруть участь у державних конкурсах. Що стосується грошей… Мер Чернігова Владислав Атрошенко активно їх шукає. Придивляється до галузі охорони здоров’я. Проаналізувавши, побачив, що в них занадто багато фінансового ресурсу.

«Із наявної в нас інформації місто Чернігів практично є лідером за спрямованими коштами в медичну галузь на душу населення. Значно менші кошти спрямовують усі міста. Владиславе Вікторовичу, в зручний для вас час з усіма головними лікарями ми зібралися б і поспілкувалися б», — говорить  Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видатки на медицину Чернігова можуть урізати

Які ж статті видатків хоче «розкуркулити» міська влада.

«Це заробітна плата, медикаменти, комунальні. Без капітальних видатків. Так. Без капітальних вкладень. – Угу», — зауважує Олена Лисенко, керівник управління фінансів ЧМР.

Капітальні видатки залишаються недоторканними. Після медичних дебатів знову аналізують прибраність міста. Комунальники скаржаться на ОСББ.

«Прибирати на прибудинковій території – це ваше завдання… Навіть не завдання ЖЕКу і АТП», — відзначає Руслан Волок, керівник КП «АТП – 2528».

Загалом нарада пройшла швидко. Але одразу переросла в іншу. Вже в тіснішому колі чернігівських можновладців.

Ще статті по темі

Back to top button