Суспільство (відео)

Порошенко у Чернігові презентувала нові проекти та розцілувала школярів (Відео)

Біля входу до 27-ї чернігівської ЗОШ на першу леді країни Марину Порошенко чатують очільники області: з величезним букетом троянд стоїть голова обласної ради Ігор Вдовенко, поряд – виконувачка обов’язків голови ОДА Юлія Свириденко. Позаду – ціла делегація освітян області. Марина Порошенко з’являється без запізнень.

Знайомство з цією школою перша леді країни розпочинає в першому інклюзивному класі вже Нової української школи.

У цьому класі навчається хлопчик Міша, який потребує особливих освітніх умов. Марині Порошенко показують, що тут вони створені: Міша під час уроку якраз відпочиває в ігровому куточку. Дружина Президента демонструє, як усього за кілька хвилин спілкування знаходить спільну мову з маленьким хлопчиком.

«Мені навіть не хочеться від вас іти», — дружина Президента України Марина Порошенко.

Марина Порошенко оглянула і шкільну медіатеку. Таких на Чернігівщині працює вже 10. На черзі – ще дев’ять. Їх мета – забезпечити якісні умови навчання.

Ви відчуваєте, що вам такий клас був потрібен? Він вам додав можливостей. У нас зявилося дуже багато можливостей.

Два роки тому Марина Порошенко в рамках всеукраїнського проекту Фонду «Інклюзивна освіта – рівень свідомої нації» стала ініціатором створення отаких інформаційних просторів для учнів. Сьогодні першій леді школярі дякують за ініціативу.

Марино Анатоліївно, прийміть, будь ласка, маленький подаруночок. Дякую, дуже вдячна.

На зустрічі з освітянами Марина Порошенко говорила про досягнення всеукраїнського проекту, до якого Чернігівщина долучилася однією з перших областей у квітні 2017 року. За два роки кількість інклюзивних шкіл збільшилася на 20%, кількість дітей з особливими потребами – на 30. Кожна п’ята школа на Чернігівщині має інклюзивний клас чи кімнату. Загалом у 109 школах навчаються дітки з особливими освітніми потребами.

«Коли нам запропонували інклюзивне навчання, ми погодилися, і зміни нас дуже втішили, є покращення в здоров’ї», — мама учня з особливими освітніми потребами Алла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інклюзія від дитячого садка до позашкільної освіти — норма цивілізованого суспільства

У рамках візиту Марина Порошенко презентувала ще один проект, який допоможе батькам і вчителям стати партнерами у вихованні дитини з особливими освітніми потребами.

«Ми створили школу «Бути батьками», яка допоможе саме таким батькам отримати необхідні знання, як навчати дитину, як їй допомагати і як її грамотно супроводжувати під час навчального процесу», — дружина Президента України Марина Порошенко.

Типове Положення та Порядок створення проекту обласної школи «Бути батьками» Марина Порошенко передала виконувачці обов’язків голови ОДА Юлії Свириденко. Також перша леді країни взяла участь у відкритті ще одного проекту в обласному молодіжному центрі – «Арсенал Ідей». Він допоможе дітям і підліткам навчатися вільного обміну думками, а також стимулюватиме креативність, інтерес до інновацій та волонтерства.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button