Суспільство (відео)

Пошукові собаки і рятувальна техніка: пізнавальні розваги для діток від ДСНС (Відео)

Погладити пошукового собаку, який рятує життя людей, і посидіти за кермом рятувальної машини – звучить як справжня мрія. А для юних чернігівців вона стала реальністю, адже до них в гості з освітньою метою завітали працівники ДСНС.

«Рятувальники доносять інформацію дітям, діти її запам’ятовують і вона їм надалі потрібна в житті, аби убезпечити своє майбутнє», — Ніна Луценко – речник Головного управління ДСНС у Чернігівській області.

Водночас працівники ДСНС проводять профорієнтаційні заняття – розказують і, що найважливіше, демонструють основні аспекти своєї щоденної роботи. Цього разу, наприклад, про свою працю розказали кінологи, а потім, разом зі своїми чотирилапими підопічними, показали, що вміють і як відбувається процес пошуку людей. Також дітлахи мали можливість посидіти за кермом справжньої рятувальної машини.

«Прибуло відділення аварійно-рятувальних робіт автомобілем, який залучається першочергово для ліквідації наслідків аварій і також наслідків під час дорожньо-транспортних пригод», — Ніна Луценко – речник Головного управління ДСНС у Чернігівській області.

Подібні заходи – не новинка, а швидше хороша традиція, адже саме таке дозвілля для дітей не лише цікаве, а й допомагає визначитися з можливими напрямами, аби мати уявлення про сферу, яку найбільше хотілося б вибрати для навчання в майбутньому. 

«Такі профорієнтаційні заходи щодня проводять на території нашої області, в п’ятьох наших районах, у кожному підрозділі наші фахівці займаються як із дітками-вихованцями дошкільних закладів, так і зі школярами та студентами», — Ніна Луценко – речник Головного управління ДСНС у Чернігівській області.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button