Суспільство (відео)

Посилення мобілізаційних заходів на Чернігівщині – що відомо (Відео)

Термін дії воєнного стану та загальну мобілізацію в Україні продовжено до 15 листопада 2023 року. Про те, як відбуваються мобілізаційні заходи на території Чернігівщини, під час брифінгу розповів голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

«Мобілізація має бути і ми маємо виконувати мобілізаційні завдання, які перед нами ставлять військові. Це дуже важливо, адже це – шлях до Перемоги.

Багато місцевих підрозділів, які тривалий час без ротації, на сьогодні, утримуючи ворога, вибиваючи ворога з нашої землі, дуже важливо, аби ми заходи з мобілізації виконували»,- В’ячеслав Чаус – голова Чернігівської обласної військової адміністрації.

За інформацією, наданою начальником Чернігівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олегом Гончаруком, станом на липень 2023 року на Чернігівщині понад 20 тисяч військовозобов’язаних осіб перебувають у розшуку через ігнорування повістки про загальну мобілізацію. Під час брифінгу точної цифри ухилянтів озвучено не було, утім В’ячеслав Чаус зазначив, що наразі триває ряд заходів задля притягнення законопорушників до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде новий навчальний рік у закладах Чернігівщини

«У нас дуже багато ухилянтів, які наразі перебувають у базах розшуку, яких розшукують і доставляють у військкомати. Я вважаю, що обов’язок кожного – захистити свою країну.

Є база ухилянтів, за нею працюють правоохоронці, вони виявляють таких людей, зокрема на блокпостах і в інших місцях. Такі люди доставляються, тому що ці люди порушують закон.

Інша складова – це не ухилянти, яких на сьогодні дуже багато. Вони сидять удома і нікуди не виходять. Я вважаю, що кожен сьогодні на своєму місці має робити все, щоб наближати нашу Перемогу»,- В’ячеслав Чаус – голова Чернігівської обласної військової адміністрації.

Водночас під час брифінгу В’ячеслав Чаус спростував інформацію про буцімто значне посилення мобілізаційних заходів на території Чернігівщини з 1 серпня та роботу в місті військових комісарів з інших областей України.

«Немає посилення, є заходи, які вживаються та вживатимуться й надалі.
Я чув недавно таку інформацію, що в нас працювали групи чи то з Одеси, чи то з Львівщини. Не було автобусів з львівськими військкомами, це точно я зараз вам кажу. Працювали і працюють місцеві групи.

Ми маємо виконати мобілізаційне завдання – це дуже важливо задля нашої Перемоги»,- В’ячеслав Чаус – голова Чернігівської обласної військової адміністрації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button