Суспільство (відео)

Постійний ризик: яка нині ситуація з пташиним грипом на Чернігівщині (Відео)

У розпалі – сезон міграції диких перелітних птахів. А як відомо, саме вони є природним резервуаром вірусів грипу птиці, що становить серйозну загрозу для господарств, які утримують свійських птахів.

«Грип птиці. Ми будемо говорити про високопатогенний грип птиці, це гостре інфекційне небезпечне захворювання, яке уражає птицю – як свійську, так і дику, але деякі штами цього вірусу можуть уражати й людей», — начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

«Тут слід звернути увагу на те, що обмеження руху товарів через кордони не є найефективнішим методом профілактики цього захворювання. Носієм вірусу здебільшого є дика перелітна водоплавна птиця», — начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Одним із найголовніших страхів для жителів нашої області є маршрути, якими рухаються перелітні птахи. Адже Чернігівщина – важливий пункт у цьому русі. А отже і ризик поширення захворювання тут високий.

«Ми говоримо про нашу Чернігівську область. Через нашу область проходять три міграційні коридори, через які відбувається переліт різної дикої птиці»,- начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Утім, попри високий ризик поширення захворювання працівники Держпродспоживслужби вживають усіх необхідних заходів, аби убезпечити поголів’я та його господарів від жахливих наслідків пташиного грипу.

«Попри це, наша область і цього року, і в попередні роки благополучна щодо грипу птиці. Це не просто так, адже Держпродспоживслужба здійснює низку заходів, що мінімізують виникнення захворювання на території області», — начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Тож перейматися нема про що, адже зараз кожен активно працює на своєму фронті. І гарантує цілковиту безпеку на ньому.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button