Суспільство (відео)

Сусідські війни: в Чернігові два будинки чубляться за прибудинкові проїзди – продовження історії (Відео)

Учора, 13 лютого, ми розповідали про ситуацію, що виникла в Чернігові на вулиці Жабинського. Жителі двох сусідніх будинків не можуть порозумітися через дворові проїзди для автівок. Вірніше, ситуація складається лише на користь одного з будинків. І як виявляється, невипадково. Тож у дворі одного будинку панують тиша і спокій, а в іншому дворі – «автострада».

Врешті-решт у жителів із будинку 2Е увірвався терпець і вони почали діяти: провели збори свого ОСББ і вирішили закрити заїзд біля свого будинку, щоб лише мешканці будинку 2Е могли потрапляти до свого двору.

«У нас земельна ділянка в постійному користуванні співвласників, де ми і встановили огорожу. А у того будинку земельна ділянка, на якій вони встановлювали шлагбауми, – в оренді.

Маю всі документи, що, відповідно до проєкту, той будинок має три заїзди до їхньої прибудинкової території. У нас – лише один.

То вони вночі поставили решітки на свої три заїзди і всі почали їздити через наш один заїзд. Це вже така ситуація приблизно рік. І все це «кришує» начальник земельних ресурсів Дмитренко, бо в будинку 2В живе його дочка. І В’ячеслав Летута, бо в тому ж будинку живе його рідна сестра», – розповіла Любов Радченко, голова ОСББ «Жабинського 2Е».

Рішення про встановлення шлагбауму на прибудинковій території будинку 2Е було ухвалено на загальних зборах їхнього ОСББ.

Зрозуміло, що жителям сусіднього будинку ця ініціатива не сподобалася і вони викликали Муніципальну варту, яка приїжджала навіть у свій вихідний, хоча не мала повноважень так робити, а це дуже розлютило чернігівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Розбірки» по-чернігівськи: ОСББ vs Муніципальна варта (Фото)

Але шлагбаум таки був встановлений. Утім, на цьому історія не закінчилася, а мала продовження.

Сьогодні вночі його зрізали. Тож нічка у мешканців будинку 2Е булла безсонною та бурхливою.

«Я вже спала, як це відбувалося, о 22.40. То мені почали телефонувати люди, які живуть у нашому будинку, телефон розривався від дзвінків. І хто міг, той вибіг на вулицю. Все, що відбувалося, ми знімали.

Зрізали троє працівників ТОВ «Житлокомунсервіс», була й керівниця цієї компанії.

Я викликала наряд поліції, слідчо-оперативну групу, написала відповідну заяву», – розповіла Любов Радченко.

Щоправда, показати всі відзняті фрагменти відео не можемо, бо там є ненормативна лексика.

Натомість голова ОСББ «Жабинського 2Е» запевнила, що опускати руки та залишати ситуацію, як є, ніхто не збирається, якщо буде потрібно, звернуться до прокуратури.

А сьогодні ввечері, 14 лютого, жителі будинку 2Е всі гуртом заново встановлюватимуть зрізану огорожу. Тож продовження історії буде.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button