Суспільство (відео)

Повернення ТЕЦ, відкриття кисневої станції та підтримка підприємців: результати сьомої сесії міськради (Відео)

Чернігівські підприємці хочуть працювати. Із такою вимогою вони прийшли до міської ради на чергову сесію.

«Ми місяць сидимо без засобів для існування. У мене двоє дітей. Ми їдемо в магазин, у мене дитина щось просить, а я не можу їй нічого купити. Комунальні я плачу, чому – не знаю, я не працюю. Плюс порушується конституція повністю»,- Ігор Добродій, підприємець.

«Я прошу вас сьогодні підтримати два питання стосовно скасування сплати єдиного податку за травень і звернення. Бізнес не звик просити кошти. Бізнес прийшов під міську раду, щоб йому дозволили працювати»,- Ірина Березинець, підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теплохід «Казбек» поки що не продаватимуть

Саме під час пленарного засідання депутати мали ухвалити рішення та направити звернення до Кабінету Міністрів щодо відновлення роботи малого та середнього бізнесу. Фракція «Наш край» запропонувала свій варіант.

«Просимо внести до порядку денного Чернігівської міської ради проєкт рішення щодо звернення Чернігівської міської ради до Кабінету Міністрів і Чернігівської ОДА про врегулювання питання про дозвіл на роботу підприємців. У зверненні, яке пропонує «Наш край», ідеться про те, щоб розглянути можливість працювати представникам малого та середнього бізнесу в Чернігові з дотриманням усіх необхідних санітарно-епідеміологічних вимог на період карантину і період дії «червоної» зони»,- Олександр Луценко, депутат ЧМР.

У результаті вирішили розробити єдине звернення від усіх фракцій. Його депутати підтримали.

Далі затверджували кандидатуру заступника мера з питань діяльності виконавчих органів. Ним став голова правління «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко.

«Ми підтримуємо кандидатуру Геращенка. Тривалий час є вакантними ще дві посади заступників. Вважаємо, що призначення заступників від інших демократичних сил позитивно вплине на роботу та ухвалення рішень для покращення життя нашої громади»,- Олександр Луценко, депутат ЧМР.

Окрім цього, депутати ухвалили інвестиційну програму для модернізації Чернігівської ТЕЦ. У рамках цього питання обговорили й майбутнє повернення підприємства у власність громади.

«Майно, яке належить громаді, має бути в безпосередньому її розпорядженні, тому ми як депутати ЧМР вважаємо, що майновий комплекс Чернігівської ТЕЦ повинен бути повернений у безпосереднє розпорядження громади Чернігова»,- Олександр Луценко, депутат ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Геращенко став заступником мера Чернігова

«Я вам аплодую щиро. Я сподіваюся на позитивне голосування, коли ми будемо у 2023 році припиняти оренду ТЕЦ. Фракції «Наш край». Це об´єднання мереж, повернення майнових комплексів в управління міста, будівництво сміттєпереробного заводу на базі ТЕЦ зі спалюванням частини перебраного вже РДФ»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також під час сесії головний лікар третьої міської лікарні повідомив, що цей заклад повністю забезпечений медикаментами й обладнанням для лікування хворих на COVID-19. До того ж тут відкрили кисневу станцію.

«Ми відкрили зараз кисневу станцію, що додатково виробляє 140 л/хв кисню. Це те, що потрібно для забезпечення пацієнтів нашої лікарні»,- Віктор Янголь, головний лікар Чернігівської міської лікарні №3.

Окрім цього, на сесії обговорили доплати працівникам ковідних відділень, направили кілька звернень до керівних органів держави та відтермінували питання продажу теплохода «Казбек».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button