Суспільство (відео)

«Поводився буйно, кусався, щипався»: на Чернігівщині рятували норовливого лелеку (Відео)

Цей лелека тепер житиме у Менському зоопарку. Сюди його привезли надзвичайники. Вони розповіли, що днями молодого птаха врятували від загибелі.

«По лінії 101 надійшло повідомлення про те, що в місті Бобровиця, на ринку, замерзла лелека бігає по кіоскам та потребує допомоги. За даним викликом було направлено відділення Бобровицького підрозділу нашого головного управління, наші співробітники цю лелеку спіймали, привезли до свого підрозділу, обігріли, нагодували і шукали куди в подальшому її передати»,- Олексій Чалишев, заступник начальника оперативно-координаційного центра ГУ ДСНС у Чернігівській обл.

Виявилося, що птах з характером.

«Поводився буйно, кусався, щипався, клювався. Годували рибою, ходив він вільно по гаражу біля пожежних машин. Дуже багато сміття після його»,- Олексій Чалишев, заступник начальника оперативно-координаційного центра ГУ ДСНС у Чернігівській обл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники Чернігівщини передали врятовану лелеку до зоопарку (Фото)

До Менського зоопарку лелека приїхав доглянутим та ситим.

Тут його оглянув ветеринар.

Виявилося, що з птахом все добре і він може спокійно приєднатися до інших лелек, що вже живуть у зоопарку. Птахові одразу ж дали й ім´я.

«Це така справа добра, що ви допомагаєте тваринам і зоопарку. Якщо ще будуть такі випадки, то привозьте, ми їх прихистимо»,- Зинаїда Максименко, директор Менського зоопарку.

Надзвичайники кажуть, що подібні ситуації трапляються доволі часто. Доводиться рятувати чимало чотирилапих, зокрема корів, коней, лосів, різноманітних птахів. На виклики виїздять, якщо є загроза життю тварини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button