Суспільство (відео)

Пожежна безпека під час Великодніх богослужінь: чернігівські рятувальники провели рейд церквами (Відео)

Напередодні Великодня чернігівські рятувальники проводять безпекові рейди храмами з метою перевірки дотримання вимог пожежної безпеки: перевіряють наявність вогнегасників, стан утримання електрообладнання, евакуаційних шляхів і виходів.

 «Основну увагу звертаємо на наявність вогнегасників, на їх технічне обслуговування. Також із настоятелями храмів ми проводимо профілактичні заняття щодо правильного використання вогнегасників. Користуватися вогнегасником умієте? – Так, проходили навчання, вчилися користуватись. – Знаєте, що вогнегасники мають проходити технічне обслуговування, мають бути перезаряджені. – Так. Дуже велику увагу ми звертаємо на використання відкритого вогню у храмі, тобто свічки: їх не можна притуляти до себе близько та до горючих матеріалів. Тут встановлена металева панель. – Ну так, захищає і металеві підставки, щоб у разі, якщо свічка загасне, не було пожежі. – Так, аби людина могла прийти помолитися та бути в безпеці.»,- Валерія Аніч – інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського районного управління ДСНС

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культурний код традицій Чернігівщини: у сквері Хмельницькому з’явилася Великодня інсталяція (Відео)

Також під час рейдів фахівці ДСНС проводять інструктажі зі священнослужителями щодо порядку використання парафіянами відкритого вогню, а також першочергових дій у разі виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

 «Ми проходимо профілактику, перевіряємо всі пожежні системи та виходи, а також розповідаємо парафіянам, що в разі пожежної небезпеки варто покинути приміщення, а також наголошуємо на тому, де можна заховатися під час повітряної тривоги.»,- Максим Ярема – ієрей храму Архістратига Михаїла м. Чернігова (УПЦ)

За словами інспекторки відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського районного управління ДСНСВалерії Аніч, станом на 25 квітня 2024 року по місту Чернігову та Чернігівському району перевірки на дотримання вимог пожежної безпеки проведено в усіх чинних храмах.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button