Суспільство (відео)

Пожежники – на історичному факультеті на Валу: повна евакуація (Відео)

«Інститут історії. Пожежа на другому поверсі»,- Ольга Григорівна, вахтер.

На в’їзді до Чернігова, в Інституті історії, повному студентів і викладачів, спалахнула пожежа. Це легенда до тактичних навчань, які проводили після жахливої масштабної пожежі в одеському освітньому закладі.

«Наші пожежно-рятувальні підрозділи, прибувши до місця виклику за умовними ввідними, організували проведення розвідки, евакуацію постраждалих, розгорнули штаб і подали водяні стволи на гасіння пожежі»,-  Володимир Василенко, начальник оперативно-координаційного центру управління ДСНС України в Чернігівській області.

Під час навчань пожежа умовно сталася на другому поверсі. Більшість була евакуйована через двері, проте декілька людей були відрізані вогнем, тому їх «знімали» за допомогою пожежних драбин.

«Це дуже страшно. Але треба в такій ситуації не розгублюватися»,- Микола, евакуйований із другого поверху.

«Я військовий, то до цього звичний»,- Олександр, учасник «пожежних» тренувань.

«Страшно. Дуже страшно. Ми не очікували»,- Ольга, учасниця «пожежних» тренувань.

«Мені сподобалося, що все оперативно, все швидко»,- Галина, учасниця «пожежних» тренувань.

Хоч тренування були й навчальні, небезпека пожежі і трагедій реальна. По-перше, старі будівлі мають дерев’яні перекриття, по-друге – відсутня пожежна сигналізація.

«Перекриття так і залишилися дерев’яними. Приміщення цегляне, а перекриття дерев’яні. І це створює серйозну проблему»,- Олександр Коваленко, директор історичного інституту ім. О. Лазаревського.

«Безперечно, треба забезпечити всі заклади протипожежною сигналізацією. Її немає, і ніде немає, я вам по секрету скажу. І в принципі потреба є і в оновленні електромережі. Вона старішає, а коштує її реконструкція «грубих» грошей»,- Олександр Коваленко, директор історичного інституту ім. О. Лазаревського.

Аварійні виходи, вогнегасники – це в інституті в наявності. Як і хороша «антипожежна» репутація. Дякувати Богу, в мирний час заклад ніколи не горів.

«За моєї пам’яті ніколи, крім Другої світової. Але я того не пам’ятаю»,-  Олександр Коваленко, директор історичного інституту ім. О. Лазаревського.

Загалом із приміщення під час навчань евакуювали близько сотні людей. Від пожежників задіяли було 5 одиниць техніки та 35 одиниць особового складу. За словами «надзвичайників», такі навчання вони проводять регулярно.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button