Суспільство (відео)

Осередок творчості і розвитку: Козелецька бібліотека – простір креативу (Відео)

Із чим у вас асоціюється бібліотека? Для жителів Козельця, наприклад, бібліотека вже давно стала місцем, у якому не лише зберігаються книжки, а й створюються яскраві спогади. Місцеві бібліотекарі активно працюють над організацією активного дозвілля для місцевої дітвори.

«Ми постійно проводимо тематичні ранки, літературно-музичні свята. Недавно ми проводили літературно-музичну годину «У світі звуків чарівних». Дуже цікаво в нас проходять різні майстер-класи. Наприклад, у нас був майстер-клас «Квітуча весна» де діти під керівництвом учителя трудового навчання виготовляли чудові букети бузку, букети мімози», — Любов Чолован – завідувачка Козелецької дитячої бібліотеки.

Пані Світлана Дідовець, відома в селищі майстриня, з бібліотекою має давню дружбу. Вона не лише постійний читач, але й викладач різноманітних майстер-класів і тренінгів для дітвори та частий автор творчих виставок, що відбуваються в приміщенні бібліотеки.

«Із бібліотекою ми працюємо дуже давно. В нас тісні стосунки і зв’язки, оскільки нас пов’язує творчість і любов до дітей. Відбуваються різноманітні заходи, творчі, цікаві. Діти їх дуже полюбляють. Дуже творчо та натхненно працюють педагоги», — Світлана Дідовець – майстер декоративно-прикладної творчості; арттерапевт.

Після проведення заходу бібліотекарі підбирають для дітвори тематичну літературу, аби закріпити набуті знання. Також пізнавати світ, вивчати нове та засвоювати важливі життєві уроки допомагають вистави любительського лялькового театру, який власними силами створюють працівники бібліотеки.

«Я вовчище, я вовчище, маю сильні кулаки, і тому в темній хащі стріть мене бояться всі», — Вовчик-Братик Лісовий – актор театру ляльок.

«У нашій дитячій бібліотеці ляльковий театр «Пізнайко» працює з 1993 року. Наші працівники готують лялькові вистави на різну тематику. Дітки залюбки переглядають лялькові вистави, тому що це і весело, і цікаво, і пізнавально», — Любов Чолован – завідувачка Козелецької дитячої бібліотеки.

До такої бібліотеки охоче заглядають не лише діти, але й дорослі, адже така місцина творчості та розвитку точно багатьом припаде до душі.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button