Суспільство (відео)

Прибери «Ялівщину»: у Чернігові провели екологічну акцію (Відео)

«Ялівщина» – улюблене місце відпочинку для багатьох чернігівців. Свіже повітря, мальовничі пейзажі – такий собі острівок спокою серед постійної метушні міста. Утім, часто веселий відпочинок на природі завершується залишеним після себе сміттям. Сьогодні група активних чернігівців зібралася для того, аби прибрати перлину Чернігова.

«Сьогодні ми вирішили організувати прибирання, бо багато людей зараз відпочиває в парку й, зокрема, на узбережжі. Тому ми вирішили провести акцію з прибирання», — Юлія Батурадиректор комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

Погода сьогодні, як кажуть, «нельотна», та добрій справі вона завадити не може.

«На запрошення парку «Ялівщина» взяли з колективом участь у прибиранні парку. Трохи погода нас лякає, але ми не зупиняємося. Будемо прибирати сміття на доріжках, біля води. Будемо робити Чернігів чистішим», — Сергій Жук – начальник Державної екологічної інспекції Чернігівської області.

«Це дуже цікаво і класно спілкуватися з людьми та допомагати рідному місту. І тому вирішили долучитись до цього прибирання і будемо надалі це робити», — Олена Пилипенко – учасниця прибирання.

Сьогодні «Ялівщина» – одне з небагатьох місць у Чернігові, яке перевірене ДСНС і в якому зараз дозволений відпочинок. Тож сьогодні збереження порядку в заповіднику – питання надзвичайно актуальне.

«Ми цю акцію підтримуємо і просимо чернігівців: прийшли, відпочили – заберіть усе після себе. Залишайте нашу Ялівщину красивою, привабливою. І долучайтесь до акції», — Валентина Дзюба – перший заступник начальника Державної екологічної безпеки в Чернігівській області.

Подібні акції – неодноразові. Кілька разів на рік жителі міста мають можливість долучитися до прибирання «Ялівщини» та власноруч зробити місто кращим.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button