Суспільство (відео)

Про відновлення Чернігівщини зняли новий документальний фільм (Відео)

Сіверщина – один із десяти регіонів, інфраструктура яких найсильніше постраждала від російської агресії. Серед потерпілих населених пунктів краю Чернігів – найбільше місто.

З кінця лютого до початку березня 2022 року воно перебувало в облозі. Росіяни навмисне цілилися в ТЕЦ, щоб позбавити чернігівців тепла та електрики, знищили міст, яким люди могли евакуюватися й завозити продукти, а також завдавали ударів по системі водопостачання.

У березні міська влада повідомляла про наближення гуманітарної катастрофи. Утім, оборонці вибили ворога із Сіверщини, Чернігів вистояв і відновлюється, хоча війна триває і небезпека не минула.

Вашій увазі другий епізод докпроєкту

«Відновлення» – про місцеві та всеукраїнські ініціативи з відбудови, які працюють на Сіверщині.

А також – історії небайдужих мешканців регіону, які, попри значні руйнування, повертаються до рідних міст і сіл, працюють і доєднуються до їх відбудови.

У межах документального проєкту «Відновлення» Ukraїner продовжує розповідати, як міста та селища, з яких українські війська вибили ворога, оговтуються та відбудовуються.

Проєкт охопить 12 міст та протягом наступних півроку розкаже про ініціативи з відбудови Харкова, Чернігова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра, Маріуполя, Київщини та ін. Для пошуку та відбору історій команда Ukraїner співпрацювала з експертами, архітекторами та локальними громадами.

Друга серія з циклу докфільмів «Відновлення» присвячена Сіверщині: місту Чернігів, селищам Крути, Лукашівка, та ін.

Ще статті по темі

Back to top button