Суспільство (відео)

Проблеми міських перевізників, кадрові призначення та полеміка керманичів – основне з чергової наради ЧМР (Відео)

Понад 10 місяців ремонтних робіт у 29-й школі не увінчались успіхом – у приміщенні навчального закладу затікає стіна. Про це стало відомо за два тижні до початку навчального року на черговій нараді Чернігівської міської ради.

«Проблема виникла в тому, що ззовні затікають опади – мокріє стіна з невідомих причин… Вимощення зроблене, все зроблене, але є отака нагальна проблема. – Через це непридатне сховище для використання. – Через вологу… – А без сховища ми не можемо відкрити школу. – Так»,- Валентин Войтенко – заступник начальника УКБ; начальник відділу технагляду.

Та якщо ремонтникам на вирішення проблеми знадобиться орієнтовно місяць, то магічним чином вирішити проблему затікання в 29-й школі Василю Білогурі вдалося за лічені хвилини і без ремонтних робіт – за його словами, навчальний процес у цій школі розпочнеться з 1 вересня, вологе укриття вентилюватимуть, а відповідні працівники виконуватимуть свою роботу паралельно з навчальним процесом.

«Які наші дії під час повітряної тривоги після 1 вересня, якщо ще не завершені роботи? – Ці роботи проводитимуть назовні приміщення. – Тобто сховище в такому стані можна використовувати? – Вентиляція постійно вмикається, там вентиляційна система нормальна»,- Василь Білогура – начальник управління освіти ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання безпеки на Чернігівщині Зеленський доручив заступнику Єрмака

Також під час наради був представлений начальник новоствореного Управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ЧМР – ним став Олег Шамрук, підполковник внутрішньої служби, кандидат психологічних наук.

«Завдання управління зрозумілі: це план цивільного захисту на особливий період, його треба оновити і внести туди ті норми, які потрібні нам зараз, а також укриття»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Наступна тема порядку денного ранкової наради – недобросовісні кондуктори в громадському транспорті Чернігова.

«Наявна інформація, що кондуктори продають квитки по 10 гривень без валідації, без оплати реальної – це доволі масова ситуація в Чернігові»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Вирішувати її в Чернігівській міській раді планують радикально – передавши контроль за сплатою поїздок транспортному управлінню ЧМР.

«Потрібно зібрати на тижні чотирьох наших перевізників, управління транспорту, фінансистів та юристів. Раніше питання контролю за сплату проїзду було відповідальністю перевізника, це його кошти. Якщо їх у нього кондуктори або водії крадуть – це його особисті проблеми. Проблеми індійців, як кажуть, нас не хвилювали. Зараз, коли ми запровадили режим компенсації з бюджету міста за відпрацьовані кілометри, це вже наша спільна проблема»,- Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

І на завершення – сварка міських керманичів. Олександр Атрощенко та Ярослав Куц зчинили полеміку, адже не поділили відповідальність за функціонування в місті програми «єВідновлення».

«Потрібно було, аби та інформація була внесена в реєстри через управління ЖКГ, прошу допомоги в ОСББ… Ярославе Валентиновичу… – Не розумію. – Не розумієте, я потім розкажу окремо…

Я сказав, ОСББ у мене завтра і представники ЖКГ, все…»,- Олександр Атрощенко – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button