Суспільство (відео)

«Проблемні» водолази й атаки коронавірусу в Чернігові: Атрошенко провів ранкову нараду (Відео)

Кількість хворих на коронавірус у Чернігові стрімко зростає і станом на сьогодні їх уже 111. На жаль, уже є й летальний випадок. Про це говорили на ранковій нараді в Чернігівській міськраді.

«Одужали 24. Померлих 1. Хворіють 86. 17 із них у стаціонарі. 7 мають прояви респіраторної інфекції. Решта – на амбулаторному лікуванні»,- Владислав Кухар, начальник управління охорони здоров’я ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові – вже 111 випадків коронавірусу

Основна причина спалаху коронавірусу – порушення чернігівцями правил карантину.

«Хочу звернутися до чернігівців, прошу більш відповідально ставитися до карантинних заходів. Зізнаюся, що й сам іноді їх порушую. Дуже важко під час сонячної та літньої погоди дотримуватися цих заходів. Але за всіма нормативами ми на межі»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Із послабленням карантину в Чернігові запрацювали дитячі садочки. Але з 11 тисяч дітлахів до садків прийшли тільки 2 800, тобто 25% загальної кількості.

«Чекаємо, що з підвищенням температури буде більше дітей. Поки все гаразд. Усіх заходів працівників дотримуються. Всі повністю вийшли на роботу. Близько 3 000. Педпрацівників орієнтовно 1500, це вихователі, методисти. Решта – харчоблоки, кухні, нянечки»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

«Про ці речі думати також треба. У нас усі дитячі садочки відкриті і працюють. Фактично один працівник на одну дитину»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Один працівник на одну дитину», – Атрошенка здивувала ситуація в дитсадках

Також на нараді обговорили відкриття пляжного сезону і, зокрема, проблему із роботою рятувальників на міському пляжі. Щоб мінімізувати ризики утоплення, пропонували створити нове комунальне підприємство «Водолазно-рятувальна станція» при Чернігівській міськраді.

«Одна проблема в нас постає щороку – робота з обласною водолазно-рятувальною станцією. Водолазів фактично нема. 5 осіб. Вони не можуть чергувати до 21.00. Можливо, треба створити комунальне підприємство міста Чернігова»,- Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Чернігівської міської ради.

Але мер ідею не підтримав.

«А якщо обласних водолазів на пів ставки й оформити, наприклад, на «Паркування і ринок»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко представив керівницю структурного підрозділу Чернігівської міськради

Меру пояснили, що проблема насправді не у фінансуванні, а в малій кількості рятувальників. До того ж, обласних водолазів у будь-яку секунду можуть викликати на спецоперацію в райони, тоді міський пляж залишається без захисту. Але міський голова все ж наполіг на своєму варіанті.

«Усе можна прописати в угоді. Жодних питань. Що забороняє працювати напряму? Влаштуватися цим водолазам що забороняє у нас на підприємстві? Так і домовтеся. І все»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button