Суспільство (відео)

Незнищенний ринок: чернігівська міська влада ігнорує карантин (Відео)

Чернігівська міська влада як тільки може нехтує рішеннями центральної влади країни й обласного керівництва стосовно карантинних засобів для убезпеченням поширення COVID-19.

Найбільш показовим є продовження роботи продовольчих ринків у місті, зокрема, що найбільш цікаво, це так званого ринку-парковки, який організовує комунальне підприємство «Паркування і ринок» у мікрорайоні «Ремзавод».

«Ми дзвонили на ринок, нам сказали, що можна нібито торгувати», — торгують на комунальному ринку КП «Паркування і ринок».

«Місцева влада, тут яка», — торгує на комунальному ринку КП «Паркування і ринок».

«То ви підіть і спитайте у нас, у раді нашій», — торгує на комунальному ринку КП «Паркування і ринок».

«Я не цеє … я не даю інтерв’ю … вибачте, — торгує на комунальному ринку КП «Паркування і ринок».

Ще з початку тижня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагав закрити всі ринки. Такі самі вимоги були й від керівництва області.

Проте слова представників центральної влади та влади області, виявляється, є «пустим звуком» для мерії. Адже торгують не просто приватні ринки (хоча і вони також). Торгує комунальне підприємство, торгує в умовах антисанітарії – в рукавичках, але в них же і відраховують гроші.

«Заборонили лише продаж промислової групи, по всій Україні. 0.46 – 0.53 Щодо продовольчої групи, то немає постанови Кабінету Міністрів. Продовольча група не заборонена», — Андрій Черненко, заступник чернігівського міського голови.

Дирекції самого ринку на місці не виявилося. Від персоналу, який залишився, дізнаємося: комунальний ринок порушує ще й рішення самої міської влади. Торгувати йому дозволено лише чотири дні на тиждень, а торгує постійно.

«А постійно тут торгують? Тут кожен день торгують? – Так. – Немає жодних перерв, ні в понеділок?» — Анна Леонтіївна, прибиральниця на ринку КП «Паркування і ринок».

Як бачимо, в гонитві за заробітком мерія нехтує всіма можливими правилами та заборонами, яскраво показуючи, що в нашому місті, коли йдеться про гроші, закон завжди відходить на другий план.

*Позиція

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button