Суспільство (відео)

Прощання з маестро: чернігівці провели в останню дорогу Валерія Шайгородського (Відео)

Чернігівці попрощалися з відомим чернігівським фотохудожником Валерієм Шайгородським.

В останню путь його провели найрідніші: дружина, донька та зять.

Прощання відбулося у Філармонійному центрі.

Вклонитися майстру востаннє прийшли колеги-фотохудожники, працівники культури, депутати і чиновники: нинішні і попередніх років. Для більшості присутніх Валерій Шайгородський став майже членом сім’ї.

— Валерій був родинним фотографом. Для мене це власна втрата. Таких фотографів, певно, вже немає. Я знаюся на кадрі, в чомусь може повний профан, але на кадрі я знаюся, і він обирав такі моменти, він так відчував момент. Він був дуже скромним. Багатим духовно і дуже скромним, — Алла Скорик – спецкор «1+1».

—  Наш сімейний альбом, щасливі моменти всі. У його фотографіях він міг підловити якусь іскорку, промінчик сонця на волоссі. Ми всі свята відзначали з ним. На його очах виросла наша дитина, кожен день народження з ним зустрічали, — Ольга Чижова, журналіст.

У суботу, 23 липня, він провів свою останню фотосесію. А дорогою додому в нього прихопило серце. Помер майстер Шайгородський просто в маршрутці.

— Валера був художником, майстром. Що таке квітка чи повітря? Так і він, все життя живеш поруч і навіть його не помічаєш, тільки його світлини, а тут як обухом по голові – Шайгородського немає Це як частини тебе немає. Шайгородський – це ім’я, — Олег Шпак, друг.

Перед входом до філармонії – остання виставка фотокарток відомого чернігівського майстра Валерія Шайгородського. Серед світлин і останні його роботи.

Ще статті по темі

Back to top button