Суспільство (відео)

Чернігівська міськрада звинуватила ОДА в транспортних «нелегалах» (Відео)

Із 10 липня 2023 року в Чернігові запрацювала постійна мережа міського громадського транспорту. Загалом на маршрути вийшли 99 одиниць автотранспорту. Серед них 75 одиниць – низькопідлогові, а 44 – машини 2022-2023 року виробництва. Оновлення автопарку міста відбулося за рахунок закупівель нового транспорту перевізниками, які наразі надають місту послуги з громадських перевезень.

Про роботу транспортної сфери міста під час чергової наради Чернігівської міськради доповів начальник управління транспорту Олександр Рижий. Також під час свого виступу він звернувся до чернігівців із проханням користуватися послугами лише визначених ними перевізників.

«Я хочу звернутися до містян, аби вони користувалися міськими транспортами, а не приміськими, що їздять у місті. І не велися на провокації – поїздки за 10 гривень. Якщо ми хочемо щоб у місті був якісний транспорт, давайте разом сплачувати за це», — начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Олександр Рижий.

«У нас зараз одна з проблем – це 160-й і 135-й маршрути, які проходять через Чернігів. Це приміські маршрути, які, користуючись тим, що їхній маршрут пролягає практично через усе місто, через центр, економічно привабливі точки міста.

Їх не можна назвати конкурентом, це нелегал, можна сказати, йому однаково. Він поставить ще три «Рути» і забере ваших пасажирів. Ну, так ми тоді ніколи не матимемо в місті нормального транспорту. 

Це шкодить Чернігову, це античернігівська діяльність.

Оці приміські, на які ми не можемо вплинути, вони цим займаються. Відповідно, дозвіл на ці маршрути дає Департамент транспорту обласної адміністрації, правильно? – Вони проводять конкурси… – Там нема конкурсів, вони зараз, користуючись воєнним станом, без конкурсів дають. Ну, хоча ця ситуація була й раніше», — в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button