Суспільство (відео)

Створив проєкт, аби допомогти рятувати тварин: ініціатива, до якої може долучитися кожен (Відео)

Фотограф Андрій Казун знімає тварин уже приблизно п’ять років. За цей час назбиралося чимало світлин із чотирилапими. Тепер частина матеріалу стане основою для благодійного календаря. Це його перший авторський календар з тваринами. Андрій Казун каже, що спершу хотів зробити з видами міста, як і минулого року. Але виникла ще одна ідея.

«В той час, коли я створював цей календар, дівчина поставила запитання про те, а чому б не поєднати приємне з корисним і не зробити календар, який не тільки радував би погляд людини, але й для допомоги тваринам, які потребують цього», — Андрій Казун, фотограф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири сходження на дзвіницю і пошук ідеального світла: автор фотографії, що ввійшла до десятки кращих у Вікіпедії, розповів історію її створення (Відео)

До того ж нещодавно вони відвідали чернігівський притулок для тварин, привозили їм корм. Їх вразило те, яка доля спіткала чотирилапих. Саме тому врешті й прийшло рішення створити календар, частину коштів від реалізації якого спрямують зооволонтерам. Самі ж вони про це наразі не знають.

«Є волонтери, які розраховують на свої сили, які збирають кошти через фейсбук, соцмережі. Тому є кілька волонтерів, список ще до кінця не сформований, яким хотілося б допомогти в цій справі, які справді жертвують своїми і часом, і ресурсами заради тварин, усе роблять для них, тому хочеться їм допомогти», — Андрій Казун, фотограф.

Календар ще не готовий, є лише макет. Однак уже назбиралося чимало охочих долучитися до такої справи.

«Чернігів, Київ, усі, хто любить тварин, хто просто переживає за цю справу, вони одразу відгукнулися. І собі, і друзям, і родичам. Одразу без запитань. Тиждень-два я формую список охочих, підбивається кількість цих календарів і тоді друкується. Коли буде готово, ці календарі розвозимо або розсилаємо всім охочим», — Андрій Казун, фотограф.

Настінний календар матиме розмір 48 на 32 сантиметри. Аркуші кріпитимуться на пружину, також там буде червоний курсор для позначення днів. Автор ідеї стверджує, що замовляти такі календарі можна буде і після того, як віддрукують першу партію.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button