Суспільство (відео)

Пряникове місто: жителька Чернігова створює солодкі казкові будиночки (Відео)

«Симпатичні фігурки» – певно, подумали ви. А що якщо я скажу, що це – пряники. Справжнісінькі солодкі пряники. Утім із допомогою золотих рук чернігівської майстрині відомий десерт перетворюється на витвір мистецтва.

Створення отаких будиночків – один із її солодких проєктів, над яким вона активно працює.

«Проєкт називається «Незламне місто», він може ототожнюватися з різними містами нашої України. Це як закритий гештальт, я не могла працювати, бо тут активні бої були. Але як тільки стихло, якось усе обдумала і вирішила зробити це», — чернігівська майстриня Олена Зіберт.

Творчий шлях майстрині почався з 2016-го. З кожним зробленим будиночком вміння покращувалися, водночас з’являлися щоразу нові прихильники творчості. Зараз Олена створює і продає свої пряникові майстер-класи. 

«Я роблю пряникові будинки вже давно. І я вмію робити так, що у мене є учні в 44 країнах. І я подумала, що буду продавати свої майстер-класи та перераховувати гроші на ЗСУ. І я вирішила це робити, бо цим я максимально зможу допомогти», — чернігівська майстриня Олена Зіберт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщину привезли виставку політичних і антивоєнних карикатур

Серед планів майстрині – створити пряникову репродукцію відомої бібліотеки для юнацтва, що постраждала внаслідок рашистських обстрілів.

«Я думала зробити будинок зі складною архітектурою, ну, як для пряників, той, що зруйнований біля стадіону Гагаріна. У мене в планах він є і я до цього повернусь та зроблю його», — чернігівська майстриня Олена Зіберт.

Звісно, ми поцікавилися, чи їстівна ця надзвичайна краса.

«Усі деталі, окрім освітлення, їстівні. У мене є будинок великий, там вісім зон і все освітлюється по-різному. Там усе заховано в фундамент, у стіни. Тобто такий проєкт є також», — чернігівська майстриня Олена Зіберт.

Чернігівські майстри не втомлюються дивувати своїми надзвичайними проєктами та вміннями. В такі моменти розумієш, що Чернігів – справжнісінький оазис талантів.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button