Суспільство (відео)

Ліквідація рад і мерські погрози опонентам: серпнева сесія міської ради (Відео)

У Чернігові ліквідують Новозаводську та Деснянську районні в місті ради. Їх існування припиниться одразу після проведення найближчих місцевих виборів. Відповідне рішення підтримали 28 депутатів під час голосування на сесії в муніципалітеті. Решта ж називає це питання суто політичним, оскільки економії від скорочення чиновників у радах не буде. А от хто виконуватиме функції низки служб, що належать до районних рад, невідомо.

«Міська влада каже про те, що ми повинні економити кошти та скорочувати чиновників. Але в міській владі чиновників не скорочують, хоча Атрошенко зазначав, що потрібна економія, кількість чиновників буде скорочуватись. Але цього не відбулось. Можливо, це питання гостро постане вже або цього року, або навесні наступного, бо ці функції все одно повинен хтось виконувати. Зараз нічого цього не пропонується, немає плану якогось, просто кажуть ліквідувати. Це не є професійно», —  Віктор Бистров, депутат ЧМР («Наш край»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Бобровиці вимагають повноцінну школу

Натомість міський голова зазначив, що наразі рано про це думати, адже ради чинної каденції ще працюють. Однак у майбутньому всі функції перейматимуть підпорядковані йому управління міської ради та виконком. А з 70 нині працюючих у радах чиновників частина перейде на роботу до муніципалітету. А от незгодним із цим депутатам Атрошенко вирішив пригрозити.

Ще одним топовим питанням стало бюджетне. Депутати наголошують на відсутності контролю над витратами бюджету з боку громадських організацій і правоохоронних органів. Наразі головний кошторис міста не виконується. Наслідком може стати заборгованість перед підрядниками у зарплатах для бюджетників.

«Він не виконується не тому, що його не можна виконати, а тому, що такий стоїть план. Він не почав виконуватись ще із минулого року, тобто з минулого року на цей рік перейшла заборгованість перед підрядниками, яку необхідно було погасити. По-друге, ПДФО за І півріччя 2018 року надійшло 409 млн грн, бюджет на цей рік – 550, надійшло – 514 млн грн, тобто надійшло на 25% більше, а мало надійти на 50% більше. Тобто ми розуміємо, що перевиконання не буде», — Віктор Бистров, депутат ЧМР («Наш край»)

Відзначилася ця сесія й кадровими змінами. Так, свої повноваження склала заступник міського голови Ольга Хоніч. Її звільнили за згодою сторін. Рішення про її звільнення підтримали 35 депутатів.

Також затвердили питання про присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігова» спортсменці Олені Костевич. Посмертно його також отримали археолог та історик Володимир Коваленко і державний діяч Валерій Сарана.

«У 1991 році 29 серпня на сесії ЧМР було прийнято рішення про встановлення у залі засідань і над входом до міської ради державного прапора. Учасником тих подій був Сарана Валерій Юрійович», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Цього року Україна вперше відзначає День пам’яті захисників держави, які загинули в боротьбі за незалежність. Тому депутати зробили перерву, аби покласти квіти до меморіальних стел у парку Попудренка.

Після цього сесія відновила свою роботу. Загалом на засіданні розглянули 27 питань, серед яких чимало земельних.

Ще статті по темі

Back to top button