Суспільство (відео)

Пункти незламності, освітній процес і вшанування пам’яті: якою була нарада Чернігівської міської ради (Відео)

Пошкоджені або ж повністю зруйновані внаслідок бойових дій пам’ятники загиблим Героям на кладовищі «Яцево» відновлять коштом державного бюджету. В. о. міського голови Олександр Ломако запропонував два варіанти вирішення цієї проблеми.

«Пам’ятники, які в нас знаходяться на «Яцево», або пошкоджені, або зруйновані. Найбільш правильний варіант – це людям запропонувати або встановити на це місце пам’ятник, або краще ще дати матеріальну допомогу в такому ж обсязі, як ми давали, даємо зараз. Його треба переглянути, до речі, подивитися нам, порадитися, скільки коштує не найдешевший, середній, скажемо так, пам’ятник, як люди ставлять. І збільшити. От у нас зараз 20 тисяч, ми розуміємо, що є інфляція, є здорожчання матеріалів, очевидно, що це 30 тисяч має бути, можливо, навіть до 40»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Гостро на сьогодні стоїть питання освіти та виховання. Нагадаємо, що минулого тижня було винесено підозру в розпусних діях вчителю фізкультури школи №32. Наразі ведеться слідство, а обвинувачений звільнився.

«Якщо працюють правоохоронні органи, то звинувачувати уже кінцево в злочині можна лише після слідства. Але ми розуміємо, що ті свідчення, які надані були батьками й, очевидно, дітьми, вони досить ґрунтовні, і нам треба просто врахувати цей момент на майбутнє. Так, щоб був обмін інформацією і між закладом освіти, і не тільки закладом освіти, а й культури, спорту, та всіма закладами, які працюють із дітьми на території міста. Тому що це дуже серйозне звинувачення – розбещення неповнолітніх»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для частини чернігівців планують змінити тариф на опалення (Відео)

Проте є й позитивні зміни в освітньо-виховному процесі. Завдяки міжнародним партнерам дитячий садок №4 запрацює вже цього місяця. Планують відкрити заклад у другій половині жовтня.

«Ми плануємо десь у середині жовтня відновити роботу ще одного садочка – №4. На сьогодні щодня присутні переважно 3600-3700 дітей. Вільними залишаються близько 800 місць»,- Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міської ради.

Також на нараді Олександр Ломако запропонував не організовувати пункти незламності в школах міста, аби уникнути можливих провокацій зі сторони ворога. Загальну ж кількість пунктів незламності скоротити до 10. Це питання вирішуватимуть на спеціальній нараді 5 жовтня.

Утім, скликати позачергову сесію на прохання начальника Чернігівської МВА Дмитра Брижинського зі спірного питання землеустрою в.о. міського голови відмовився.

«Була сесія. Вона ухвалила всі питання. Депутати проголосували, зокрема і бомбосховище на Елеваторній, і питання Дрозда, й інші питання. Ми їх уже ухвалили. Це серйозні, дійсно важливі питання. Тому для того, щоб це все запрацювало, не потрібна позачергова сесія, потрібні тільки голова та права рука начальника військової адміністрації. Я думаю, я сподіваюся, що це все в нього на місці. Тому не треба зволікати. Треба не позачергову сесію, а треба просто взяти і зробити те, що треба зробити»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови.

Уточнюємо, що напередодні наради начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський звернувся до в.о. міського голови Олександра Ломако з листом-проханням про скликання позачергової сесії. Обґрунтувавши, що один із пунктів прийнятого рішення суперечить чинному законодавству.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button