Суспільство (відео)

«Раз за разом відбувається провал»: у Чернігові жителі одного з будинків бояться повторення ситуації з гуртожитком по Попудренка (Відео)

Будинок по вулиці Старобілоуська, 61А є порівняно свіжою новобудовою, але на сьогодні він має свою «незагойну виразку» – перфорацію в асфальті з доволі глибокою ямкою, що збільшується. Відстань від будинку – декілька метрів.

«Десь тиждень тому, коли було потепління. Вона збільшилась у розмірах. Я впевнений, що вона становить загрозу як для транспорту, так і для дітей, які гуляють. А можливо, і більшу загрозу. Тому що історія вулиці Попудренка, напевно, нікого не навчила»,- Віталій Довбах, житель вулиці Старобілоуська, 61А.

Загалом проблема виникла минулого року. За словами представників місцевого ЖЕКу, ще відтоді вона перебуває в них на контролі.

«Ми неодноразово підвозили пісок, промивали технологічно водою, не асфальтували, тому що раз за разом відбувається провал»,- Павло Большаков, директор ПП «Техкомсервіс».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Красного та Киселівки будуть зважувати фуру в русі (Фото)

Уже здійснювався огляд «водоканалівцями» провалу і території поряд, що не виявив виникнення зсуву від комунікацій. Виявляється, проблема через недостатньо підготовлене місце для забудови.

«Знайшли, що ця земельна ділянка була. Там якісь технічні приміщення були. Тобто автобензоколонка чи щось там відбувалося.  Там якісь були цистерни. І проблема виникла в тому, що відбувається провал, провал ґрунту»,- Павло Большаков, директор ПП «Техкомсервіс».

Наразі в «Техкомсервіс» мають свій алгоритм дій.

«Тобто ми будемо підсипати, допоки ґрунт не стане. Коли він стане, ми щебенем покриваємо й асфальтуємо»,- Павло Большаков, директор ПП «Техкомсервіс».

Ямку, що утворилася після останнього сходження снігу, обіцяють засипати вже сьогодні. Також у ЖЕКу запевняють, що жодних загроз для опорних конструкцій будинку таке утворення наразі не становить.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button