Суспільство (відео)

Разом ми – сила: «Гаспидські сини» доправили до Чернігова «подарунки» від німців та англійців (Відео)

Єдність – потужна сила, що здатна впоратися з будь-якими викликами. Це всьому світу довели українці, які щодня дивують новими волонтерськими звершеннями. Відчуваючи силу українського духу, люди з різних куточків планети долучаються до допомоги нашій країні.

Таку підтримку отримала й волонтерська група з Чернігова.

«Звісно, один із напрямів – це допомога просто цивільним, чернігівцям, мешканцям Чернігова. І власне з допомогою саме цивільним людям і пов’язаний наш сьогоднішній проєкт. Це доволі масштабний проєкт.

Це доставка обладнання для дитячої стоматологічної поліклініки з Німеччини. І це доставка, знову ж таки, з Німеччини – спорядження для наших ДСНСників. Тобто, це така досить серйозна ініціатива, відповідно, ми під це збирали кошти. І ця ініціатива знайшла доволі серйозний відгук, бо допомогу ми отримували як від українців, так і з Британії. Британський народ надіслав нам від своєї релігійної громади з невеличкого селища Шілтон, що поблизу Оксфорда, тисячу фунтів стерлінгів. Із цього ми частково профінансували допомогу для поліклініки та ДСНС, трохи коштів у нас залишилось для реалізації наших подальших проектів»,- Валерій Воробей – волонтерська група «Гаспидські сини».

Дитячий стоматологічний кабінет Чернігову подарував німецький лікар, який родом з України. А доставкою обладнання займалася волонтерська організація «Гаспидські сини».

«Цей кабінет переданий дитячій поліклініці, пані Людмилі Овсієнко. Буде ще довозитися одна частина. Дякую нашим партнерам, які допомагали збирати пальне, бо пальне – найбільша проблема сьогодні. Буває, знаходиш, але дуже важко довезти. Дякую всім небайдужим, хто нас підтримує. Волонтерам, просто небайдужим людям. Вихідцям з України по всьому світу. Ось у місті буде ще один стоматологічний кабінет для діточок, через невеликий час їх будуть лікувати»,- Ірина Соломаха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині виявили росіянина, що міг передавати розвіддані ворогу

Дитячий стоматологічний кабінет наразі ще в розібраному стані. Втім, зовсім скоро дітвора зможе оцінити німецький подарунок у дії.

А от працівники ДСНС спецодяг вже отримали і дуже вдячні за це.

«Дякуємо за допомогу нашим рятувальникам. Від імені рятувальників за надану допомогу. Бойовий одяг, кисневі балони.

Дуже сучасне… Бойовий одяг підходить. Він потрібен нам. Будемо роздавати і будемо рятувати далі Чернігівщину від нападів, від стихійних лих ы пожеж»,- Вадим Локоть – начальник групи матеріально-технічного забезпечення Аварійно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Чернігівській області.

На вже зробленому волонтери зупинятися не збираються.

«Серед наших планів – звісно, не зупинятися. Власне, як ми вже зрозуміли, наші друзі з Німеччини, які забезпечили нам це спорядження, почали збирати ще одну «порцію» цього спорядження.

Друге – у нас є напрям: доставка медикаментів і різноманітних товарів із Польщі.

Цей напрям – медикаменти з Польщі – в нас також є актуальним. Він не зупиняється, він діє. Це те, чим ми плануємо займатися. І, звісно, це допомога військовим»,- Валерій Воробей – волонтерська група «Гаспидські сини».

«А ми будемо працювати далі, до самої перемоги. ЗСУ нас захищають, а ми шукаємо підтримку їм і громаді»,- Ірина Соломаха.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button