Суспільство (відео)

«Рекет» по-чернігівськи: високопоставленого посадовця звинуватили в криміналі (Відео)

Високопоставленого посадовця з Чернігівщини правоохоронці затримали з пачкою грошей в автомобілі. Ця резонансна подія, що торік сколихнула регіон, сьогодні перейшла в судову площину. Заступника обласного управління юстиції та керівника виконавчої служби Сергія П’ятницю звинувачують у вимаганні коштів від своїх підлеглих.

«До громадянки звернувся її безпосередній керівник Сергій П’ятниця і вимагав від неї отримання частини коштів, що мали б бути виплачені як винагорода державному виконавцю», — Віталій Хоменко, прокурор Ніжинської місцевої прокуратури.

Правоохоронці затримали обвинуваченого, як кажуть, на гарячому.

«На підлозі, перед заднім пасажирським сидінням виявлено поліетиленовий пакет із візерунком, у якому були грошові кошти. Скріплені в пачку гумкою. На загальну суму 35 тисяч гривень», — Віталій Хоменко, прокурор Ніжинської місцевої прокуратури.

За словами сторони обвинувачення П’ятниця тиснув на підлеглу, мовляв, якщо не поділиться, він може ініціювати дисциплінарне провадження проти неї, внаслідок чого премія буде втрачена повністю. Сам же Сергій П’ятниця всі звинувачення заперечує.

«Я вважаю себе невинуватим, крапка», — Сергій П’ятниця, підозрюваний.

«Відносно мене була вчинена провокація з метою дискредитації», — Сергій П’ятниця, підозрюваний у день затримання.

Провокація і крапка. Без пояснень. Сторона захисту для преси відмовляється щось коментувати.

«Якби ви показували всю правду, а не вирізали шматочками. Але ви виріжете і покажете, що цікаво глядачам, що П’ятниця поганий. Тому ми жодних коментарів пресі давати не будемо», — Юлія Молибог, адвокат Сергія П’ятниці.

«Я вже все сказав, мою думку озвучив мій захисник. Я більше додати нічого не можу», — Сергій П’ятниця, підозрюваний.

Для суду ж на цьому етапі розгляду справи наводить лише процесуальні зачіпки.

«Стосовно заяви про вчинення злочину… Ми вважаємо, що вона неналежним чином зареєстрована. Порушення інструкцій про реєстрацію заяв і повідомлень», — Сергій Хурсенко, адвокат підозрюваного.

Також нещирою здається позиція обвинуваченого, хоча б тому, що, опираючись на дані із засобів масової інформації, він уже мав проблеми із законом, звинувачення були схожими – хабарництво. Але екс«виконавець» не визнає існування проблем із законом.

«Чи правда, що ви раніше були судимі? – Неправда. – Не притягувались? – Ні», — Сергій Пятниця, підозрюваний.

Загалом на Чернігівщині вже стало трендом, що всі затримані високопосадовці з часом виявляються невинуватими. Небідними і невинуватими. Побачимо цього разу, чи продемонструє ніжинський суд принципову позицію. Саму ж справу знову було перенесено, тепер уже на 9 липня.

Ще статті по темі

Back to top button