Суспільство (відео)

Рекорд України: 8-річна чернігівка вразила незвичними вміннями (Відео)

Восьмирічна Марія одночасно розв’язує два математичні приклади у 15 дій, декламує вірш і катається на гіроборді. Незвичні здібності чернігівки потягнули на рекорд України.

«Про рекорд ми дізналися за три тижні. Подавалися документи, щоб наглядова рада перевірила, що такого не встановлювали. Нам запропонували декілька номінацій, і ми подавалися в номінації «Найбільша кількість дій одночасно», — директор центру розвитку «Орігамі» Лариса Пащенко.

Рекорд дівчинка встановила з першої спроби на початку грудня під час першої Всеукраїнської олімпіади з ментальної арифметики, що проводилася у столиці. Аби досягти таких успіхів, Марія знає один секрет.

«Кожен день тренуватися треба і проходити домашні завдання. Півгодини на день, якщо хочеш ще чого досягти, так ще можна займатися», — рекордсменка України Марія Скрипка.

Марія відмінниця. Каже, завдяки своїм здібностям легше навчатися у школі, принаймні рахує швидше за всіх у класі. Ментальну арифметику опановує другий рік. Раз на тиждень дитина займається із тренером. Левова частина навчання – це систематичне виконання домашніх завдань.

«Рахувати можуть усі, результати будуть у всіх – усе залежить від того, яку кількість зусиль доклали вдома діти й батьки», — тренер з ментальної арифметики Катерина Нестреляй.

— Марія вражає цілеспрямованістю. Вона поставила мету і щодня ішла до цієї мети. І як результат – рекорд України.

А ще третьокласниця встигає приділяти час гімнастиці та грі на фортепіано. Утім мама Марії дочку за генія не вважає.

«Кожна дитина, якщо захоче і батьки підтримають, вчителі знайдуться гарні, то наші діти найкращі», — мама Олена Скрипка.

Ментальна арифметика розвиває швидкість реакції, концентрацію уваги, а натренована фотографічна пам’ять дає змогу сприймати більше інформації. І тепер Марія ставить для себе нову планку: одночасно грати на фортепіано, рахувати й співати.

Журналістка Аліна Клименко

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button